VSENV
Image default
Woningen

Huis verhuren in Amsterdam

Als eigenaar mag je je huis verhuren in Amsterdam. Dit kan een goede manier zijn om inkomsten te genereren als je zelf niet in staat bent om hier te wonen. Je kunt je huis via Airbnb aanbieden voor een korte verhuur tijd, als je je huis langer wilt verhuren moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen, zoals de puntentelling om de maximale huur te bepalen. Een verhuurmakelaar in Amsterdam kun je hier alles over vertellen en kan in samenspraak je woning aanbieden op verschillende huizenverhuur platformen. Misschien is jouw huis wel een ideale woning voor een expat of zoekt iemand uit de provincie voor een x periode een huurwoning in Amsterdam. Het vinden van een geschikte huurder valt ook onder het takenpakket van een verhuurmakelaar. Wil jij je huis verhuren in Amsterdam?

Huis verhuren in Amsterdam? De rol van de verhuurmakelaar!

Dat Amsterdam de grootste en meest geliefde stad is om in te wonen laten de huidige hoge prijzen van vastgoed in Amsterdam zien. Het beperkte aanbod en populariteit van huurhuizen is dan ook erg groot. Als verhuurder is dit dus wel de tijd om je woning tijdelijk of voor een langere periode te verhuren. Het is hierbij natuurlijk wel zaak dat als je je huis verhuurt dat je voldoet aan voorwaarden die gesteld zijn door de gemeente Amsterdam. Hiermee voorkom je hoge boetes. Een makelaar in Amsterdam gespecialiseerd in het verhuren van woningen in Amsterdam weet precies waaraan je moet voldoen om je huis aan te bieden aan potentiële huurders. Schroom dan ook niet om een verhuurmakelaar te contacteren en je vragen aan voor te leggen. In samenspraak kan de makelaar de huurprijs bepalen (aan de hand van de puntentelling), het eventueel aanvragen van een Huisvestingsvergunning, eventueel aanvragen van een leegstandsvergunning en zal de makelaar een geschikte huurder vinden voor je woning. 

Verhuur je woning in Amsterdam aan expats

Grote bedrijven (zeker in Amsterdam) zijn vaak internationaal actief, waardoor er vanuit deze bedrijven veel vraag is naar geschikte huurwoningen voor expats. Dit kan als verhuurder erg interessant zijn. Zo lopen de huurcontracten vaak voor langere tijd, ben je verzekerd van goede huurders en betalen deze bedrijven een goede huursom. Het bereiken van deze potentiële huurders is natuurlijk erg lastig. Een makelaar in Amsterdam met de juiste contacten en weet waar deze bedrijven op zoek naar zijn is dan ook onmisbaar. Woning verhuren in Amsterdam en het liefst aan een expat? Vraag je makelaar hierna! De makelaar zal je adviseren over de te nemen stappen, de juiste huurprijs vaststellen en zorgen voor een betalende huurder.

 

Gerelateerde artikelen

Transformatie vastgoed met revolutionaire bouwmethode

Schuurpapier

Voordelen van glas in lood verzorgd door een goede glashandel Helmond