VSENV
Image default
Zakelijk

10 Tips voor uw iPad

Nu steeds meer mensen overstappen op het gebruik van een iPad als hun belangrijkste computerapparaat, is het belangrijk te leren hoe u uw apparaat optimaal kunt gebruiken. Hier zijn 10 tips die u zullen helpen uw iPad doeltreffender en productiever te gebruiken.

Bluetooth toetsenbord gebruiken op iPad

Als u van plan bent uw Bluetooth-toetsenbord met uw iPad te gebruiken, zijn er een paar dingen die u moet weten. Ten eerste kan de iPad maar met één toetsenbord tegelijk koppelen. Als u een ander toetsenbord wilt gebruiken, moet u het eerste ontkoppelen. Ten tweede kan het zijn dat sommige toetsenborden van derden niet werken met bepaalde apps. Zo zal de populaire Android-app SwiftKey niet werken met het standaard iOS-toetsenbord. Ten slotte moet u, zoals bij elk Bluetooth-apparaat, ervoor zorgen dat uw toetsenbord volledig opgeladen is voordat u het gebruikt.

Bescherm uw iPad tegen beschadigingen

Een manier om uw iPad tegen beschadigingen te beschermen is het gebruik van een hoesje. U kunt ook een tablethouder kopen om te voorkomen dat er krassen op het scherm komen. Als u uw iPad een tijdje gaat opbergen, kunt u hem het beste in een opbergtas doen om hem te beschermen tegen stof en ander vuil.

iBooks kan woorden direct opzoeken in Wikipedia

Als u in iBooks een boek leest en u komt een woord tegen dat u niet kent, dan kunt u het direct in Wikipedia opzoeken. U hoeft alleen maar op het woord te tikken en het vast te houden, en dan “Opzoeken” te kiezen. iBooks opent dan het Wikipedia-artikel voor dat woord, zodat u er meer over te weten kunt komen.

U kunt ook vanuit iBooks naar specifieke termen in Wikipedia zoeken. Open daarvoor de zijbalk (door op de knop linksboven in het scherm te tikken of door vanaf de linkerrand van het scherm naar binnen te vegen) en tik dan op “Wikipedia.” Typ de term in die u wilt opzoeken, en iBooks opent het bijbehorende Wikipedia-artikel.

CC en BCC gebruiken in emails op iPad

Bij het samenstellen van e-mails op uw iPad kunt u de velden CC en BCC gebruiken om een kopie van de e-mail naar andere mensen te sturen. Het CC-veld is voor mensen die niet direct bij het gesprek betrokken zijn, terwijl het BCC-veld voor mensen is die wel betrokken zijn maar niet alle andere ontvangers hoeven te zien.

Om iemand aan het CC of BCC veld toe te voegen, tikt u op het “Aan” veld, en vervolgens op het “CC” of “BCC” pictogram onder in het scherm. Typ de naam van de persoon die u wilt toevoegen en tik op “Gereed”

U kunt ook meerdere personen aan één van beide velden toevoegen door op het “Plus”-icoon te tikken en dan de namen in te voeren van alle personen die u wilt toevoegen.

Keynote presentatie laser

Als u een presentatie wilt geven met uw iPad, is Keynote een geweldige app om te gebruiken. Het heeft niet alleen alle hulpmiddelen die u nodig hebt om mooie diavoorstellingen te maken, maar het heeft ook een laserpointerfunctie waarmee u specifieke dingen op het scherm kunt aanwijzen terwijl u praat.

Om de laserpointer te gebruiken, opent u Keynote en tikt u op de knop “Present” in de werkbalk boven in het scherm. Tik op de knop “Laserpointer” en sleep dan met uw vinger over het scherm om de aanwijzer te verplaatsen. U kunt de laserpointer ook gebruiken om dingen op het scherm te markeren terwijl u een video of foto laat zien. 

Full screen preview in Pages op iPad

Pages, het tekstverwerkingsprogramma dat op de iPad voorgeïnstalleerd is, heeft een geweldige functie waarmee u een voorbeeld van uw document op volledig scherm kunt bekijken. Dit kan handig zijn als u aan een lang document werkt en wilt zien hoe het eruit zal zien als het klaar is.

Om een voorbeeld van uw document op volledig scherm te bekijken, opent u Pages en tikt u op de knop “Beeld” in de werkbalk boven in het scherm. Tik op “Volledig scherm”, en vervolgens op de knop “Preview” in de werkbalk onder in het scherm.

Conclusie

De iPad is een geweldig apparaat om werk gedaan te krijgen, en met de juiste tips kunt u hem nog beter maken. In dit artikel hebben wij 10 handige tips voor u gedeeld, waarmee u uw iPad beter kunt gebruiken. Of u nu uw apparaat tegen beschadiging wilt beschermen of wilt leren hoe u de laserpointerfunctie kunt gebruiken, wij hebben voor elk wat wils. 

Vergeet niet om de voorbeeldweergave op volledig scherm in Pages uit te proberen – het is een geweldige manier om een glimp op te vangen van hoe uw document eruit zal zien als het klaar is. Waar wacht u nog op? Begin uw iPad vandaag nog als een pro te gebruiken!