VSENV
Image default
Zakelijk

De werklading beter verdelen door outsourcing

Elk bedrijf heeft momenten waarop de vraag het grootst is. Dit betekent een herverdeling van de beschikbare interne middelen naar operaties en processen waarin ze niet gespecialiseerd zijn. Of dit betekent het aannemen van nieuwe medewerkers.

Beide resulteren in hogere kosten en een afname van de efficiëntie. Met software outsourcing kun je gewoon een schaalbaar team inhuren voor alleen de piekperiode, zonder enige verplichting. Ze helpen de werkdruk in balans te brengen, besparen veel geld en verhogen tegelijkertijd de efficiëntie.

Veiligheid

Ervan uitgaande dat je interne team niet gespecialiseerd is in IT, is de kans groot dat de beveiliging van je software niet in veilige handen is. Beveiligingsfouten brengen gevoelige informatie over het bedrijf in gevaar.

Het uitbesteden van softwareontwikkeling geeft je een betere dekking tegen IT-beveiligingslekken. Het softwareteam zal ervoor zorgen dat de code en de processen die bij de ontwikkeling van applicaties komen kijken zo veilig mogelijk zijn.

Minder tijd kwijt aan support

Software heeft regelmatig onderhoud en ondersteuning nodig. Je hebt dus een toegewijd team nodig om de lopende bugs en aanpassingen te verzorgen. Het uitbesteden van softwareontwikkeling betekent dat je je softwareteam al betaalt voor het onderhoud.

Als je echt geluk hebt, is er ook een aanzienlijk tijdzoneverschil tussen jou en je software outsourcingsleverancier. Dit is een voordeel, want het helpt je bedrijf het voordeel van een 24-uurs bedrijfsvoering te krijgen.

Bedrijven wereldwijd hebben de noodzaak van snelheid onderkend en hoe dit kan worden gebruikt om concurrentievoordeel te behalen. Met software outsourcing hoef je niet afhankelijk te zijn van je beschikbare in-house resources voor de productlancering. Je kunt de tijdlijnen daadwerkelijk dicteren in overeenstemming met je planning en je hebt toegewijde ontwikkelaars tot je beschikking voor ICT consultancy.

Wil je dan aan de slag met het uitbesteden van software ontwikkeling?

Begin dan met het analyseren van de processen die de software die je wilt ontwikkelen zal automatiseren en hoe automatisering je bedrijf zal helpen de overhand te krijgen. Als je daar eenmaal achter bent, maak je een shortlist van software outsourcingsbedrijven en doe je due diligence.

Deel je behoeften en neem hun eerdere ervaringen door. Vraag naar referenties. Bekijk een geconsolideerde lijst met vragen die je aan je potentiële softwareontwikkelaar moet stellen voordat je ze in dienst neemt.

Software outsourcing maximaliseert de flexibiliteit. Het uitbesteden van softwareontwikkeling aan een softwarebedrijf is een goede optie om digitale transformatie en groei te verkrijgen door middel van innovatie en tegelijkertijd de risico’s te verminderen en de winst te verhogen. Het helpt bedrijven ook om concurrentievoordeel te behalen zonder hun focus en efficiëntie te verliezen.

Gerelateerde artikelen

Capaciteitentest: doorgroeien naar een hoger niveau

Betere bescherming tegen kwaadaardige applicaties

Detachering: altijd de juiste keuze.