VSENV
Image default
Zakelijk

Tips om je kleine kantoor in te richten

Of je nou op een kantoor werkt of voornamelijk thuis, je hebt niet altijd de luxe om over een groot kantoor te beschikken. Toch kan je er wel iets moois van maken, ondanks de weinige ruimte die je hebt. Door enkele trucjes toe te passen, lijkt de ruimte veel groter dan hij daadwerkelijk is. Welke trucjes moet je daarvoor toepassen?

Grote ramen

Door grote ramen te plaatsen, lijkt de ruimte veel groter dan wanneer je kleine ramen plaatst. Het beste is dan wel om niks voor de ramen te zetten, om zoveel mogelijk licht naar binnen te laten. Het is bewezen dat het krijgen van veel daglicht, zorgt voor een hogere productiviteit. Je raakt ook minder snel vermoeid. Als je het bureau plaatst richting het raam, dus dat je in de richting van buiten werkt, heeft dit het grootste effect op je. Grote ramen tussen verschillende ruimtes zorgt ook voor openheid, wat maakt dat de ruimte groter lijkt. 

Grote meubelen

Hoe meer meubels je in je kantoor zet, hoe drukker en hoe kleiner de ruimte lijkt. Als je al weinig ruimte hebt, wil je dit niet. Het beste is om te kiezen voor een groot bureau, met daaromheen zo weinig mogelijk andere meubels. Dit zorgt voor rust en ruimtelijkheid. Als je kiest voor een wit bureau in combinatie met veel licht, lijkt je kantoor optisch groter.

Spiegel

De truc voor kleine ruimtes, is het plaatsen van een spiegel. Door het plaatsen van een op maat gemaakte spiegel, weerkaats je het licht en lijkt de ruimte een keer zo groot. Het zorgt op die manier voor ruimtelijkheid. Dat werkt op twee manieren. De ruimte lijkt letterlijk twee keer zo groot, omdat je de ruimte gespiegeld terug ziet komen. Daarnaast weerkaatst het veel licht. Licht zorgt ervoor dat een ruimte groter lijkt dan hij daadwerkelijk is. Het plaatsen van een spiegel leidt dus tot een win-win situatie.