VSENV
Image default
Auto’s en Motoren

De top 3 beste race circuits ooit.

Heb jij een echte sportieve motor met flink wat snelheid zoals de BMW S 1000 RR dan wil je deze natuurlijk het liefst op het circuit uittesten, maar wat zijn nu eigenlijk de mooiste circuits van Europa? Dit is onze top 3.

Top 3 mooiste motor racecircuits van Europa

1. Circuit Spa-Francorchamps

Dit uitdagende circuit heeft een lengte van meer dan 7 kilometer en bevat veel scherpe bochten. Het ligt midden in de prachtige Belgische natuur en wordt door veel coureurs als het mooiste circuit ter wereld beschouwd. Het circuit volgt de natuurlijke hellingen van het landschap. Ben je geen ervaren racecoureur maar wil je wel een keer racen op een circuit? Dat kan op het circuit van Spa-Francorchamps. Zij organiseren speciale bikers days waar motorrijders zich kunnen uitleven op dit prachtige circuit.

2. Circuit van Zandvoort

Het circuit van Zandvoort is een prachtig circuit midden in duiden ten noorden van Zandvoort. Het huidige parcours is ruim 4,2 km lang en bevat wel 15 bochten. De eerste race werd in 1939 in Zandvoort gereden. Sinds 2019 is dit circuit eigendom van Menno de Jong en prins Bernhard van Oranje-Nassau. Als echte motorliefhebber kun jij met jouw snelle sportmotor ook op het Zandvoortse circuit rijden. Zowel beginners als gevorderde motorrijders kunnen hier terecht.

3. Cadwell Park

Cadwell Park is een motor racing circuit wat zich bevindt in Lincolnshire Engeland. Het circuit is gelegen op een voormalig park in een steile vallei met hellingen en scherpe haarspeldbochten. Het meest beroemd en berucht is het gedeelte genaamd “The Mountain” waar motorfietsen tot enkele meters hoog de lucht in worden gelanceerd. De mix van uitdagende bochten heeft geleid tot de bijnaam van Mini-Nürburgring.

Ben je nog op zoek naar een snelle sportmotor? Bekijk dan zeker ook eens de modellen van BMW motorrad specialist Biqer.

https://biqer.nl/modellen/sport

Gerelateerde artikelen

Wanneer moet mijn auto gekeurd worden?

Betaalbare slotenmaker nodig?

Auto huren Maastricht