VSENV
Image default
ZZP

Waarom tijdsregistratie bijhouden cruciaal

Het kan super controlerend aanvoelen om je gewerkte uren te moeten verantwoorden, maar een tijdsregistratie bijhouden is de sleutel tot een succesvolle en gezonde bedrijfsvoering. Waarom is dit van belang voor jouw organisatie?

Inzichten in status, voortgang en rendement

Een project managen zonder duidelijk inzicht op begroting, deadlines en mankracht is vrijwel onmogelijk. Tijdsregistratie, en daarmee ook tijdsregistratie-software is onmisbaar voor goede projectbeheersing. Dit systeem helpt voorkomen dat een project mislukt. Het is handig om voorgaande tijdsregistraties van soortgelijke projecten te bekijken voor betrouwbare uitgangspunten, deze cijfers bieden ook de mogelijkheid het projectrendement te voorspellen. Tijdens een project worden geregistreerde uren gewaakt, maar ook de balans tussen te begroten en daadwerkelijke kosten. Met realtime kun je zien waar tijd gelekt is en wie daarvoor verantwoordelijk is.

Tijdsregistratie bijhouden om discussies met klanten te voorkomen

Tijd is geld. En wanneer kostbare tijd verkeerd wordt besteed kan dit voor discussies zorgen. Gefactureerde uren waren nog nooit zo snel en transparant toe te lichten. Per taak kan zelf een toelichting worden toegevoegd, bijvoorbeeld wanneer geregistreerde uren afwijken van de begroting. Bij meerwerk schept een accurate registratie vertrouwen op. Een goed bijgehouden en overzichtelijke tijdsregistratie kan discussies voorkomen.

 

 

Direct data voor kostprijsberekeningen

Aan het eind van een project wordt een kostenplaatje berekend, hiervoor is natuurlijk wel data nodig. Met een urenregistratie heb je altijd toegang tot de data die nodig is om deze berekening te kunnen maken. Deze informatie is bruikbaar voor sales trajecten. Een tijdsregistratie bijhouden vormt een basis van eerdere data, hiermee kun je een realistische kostprijs maken voor vaste diensten.

https://keeping.nl/tijdregistratie