VSENV
Image default
Aanbiedingen

Hoe ga je om met afval tijdens en na een feestje?

Het organiseren van een feestje is vaak een leuke maar intensieve onderneming. Zodra het feestje eindelijk begint wil je er dan ook van kunnen genieten. Toch kan dit lastig worden wanneer je ziet hoeveel rotzooi er wordt gemaakt door de feestgangers. Jij weet namelijk dat jij waarschijnlijk de persoon zal zijn die het moet gaan opruimen. Hoe kun je ervoor zorgen dat jij je geen zorgen hoeft te maken om de rotzooi? Wij geven je een aantal tips.

 

Laat afval sorteren

Wanneer jij ervoor kunt zorgen dat jouw gasten hun afval netjes weggooien, of wanneer jij hier zelf tijdens het feestje al makkelijk voor kunt zorgen, zorg je voor minder opruimwerk achteraf. Het kan daarom een goed idee zijn om aparte containers te regelen voor verschillende soorten afval. Door bijvoorbeeld een glas container te huren kan je voorkomen dat overal glas blijft staan en er wellicht ongelukken gebeuren. Gebruik je veel papier of plastic? Regel hier dan ook een aparte container voor.

 

Ga voor herbruikbaar

Geef je een feestje waarvan je verwacht dat het niet al te wild gaat worden? Denk er dan over na om gebruik te maken van herbruikbare borden, bekers en bestek. Wanneer mensen gebruik maken van herbruikbare bekers zijn ze vaak minder snel geneigd om voor ieder drankje een nieuwe beker te pakken. Heb je een vaatwasser? Dan is deze optie helemaal ideaal, omdat je na (of al tijdens) het feestje alles alleen nog even in de vaatwasser hoeft te zetten.

 

Kies voor biologisch afbreekbaar

Vind je het toch wat te gevaarlijk om te kiezen voor herbruikbaar, bijvoorbeeld omdat er jonge kinderen aanwezig zullen zijn, of omdat je verwacht dat mensen onder de invloed van alcohol zullen zijn, dan kun je uiteraard ook gaan voor wegwerp. Denk hierbij dan vooral ook aan het milieu, door niet te kiezen voor plastic, maar voor borden, bekers en bestek van biologisch afbreekbaar materiaal. Een groencontainer huren is hier ook een goede oplossing voor.

 

Op deze manier zorg jij ervoor dat je na jouw feestje alles binnen de kortste keren hebt opgeruimd en dat je op een milieuvriendelijke manier met je afval omgaat. Daarbij is het huren van een (grond) container sowieso geen overbodige luxe bij verschillende projecten. 

https://containernederland.nl/groencontainer-huren/