VSENV
Image default
Aanbiedingen

Je huis schoonmaken met deze tips

De grote schoonmaak, echt iets waar we allemaal tegenop zien, maar het moet gebeuren. Het schoonmaken van je gehele woning is een flinke klus, maar met de juiste tips maak jij in no-time je hele huis schoon!

Begin met de juiste schoonmaakbenodigdheden

Voordat je gaat beginnen aan de grote klus, is het verstandig om alles in huis te hebben dat je nodig hebt. Sommige oppervlakken hebben een bepaald gereedschap nodig of een bepaald schoonmaakmiddel. Je kunt je tijd erg verminderen door de juiste middelen in huis te hebben.

Doe niet alles in één keer

Verspreid het schoonmaken over een week en pak het kamer voor kamer aan. Op deze manier raak je niet overweldigd door de grote klus en kan je iedere dag trots op jezelf zijn voor het klaren van die klus.

Als je aan een kamer begint is het ook belangrijk om van boven naar onder en van links naar rechts te werken. Daarnaast is het ook belangrijk om steeds hetzelfde begin en eind punt te hebben. Het gaat zich er namelijk om dat we een routine creëren. Door routinematig elke kamer af te gaan kunnen wij onze productiviteit aanzienlijk verhogen en onze werktijd aanzienlijk verlagen.

Begin bij het einde

Begin vanaf de achterkant of het verste punt van het huis. Op deze manier kan je voorkomen dat je telkens weer door een van de ruimtes loopt die je al hebt schoongemaakt. Zo kan je natuurlijk wel bezig blijven!

Maak je ramen schoon

Maak je ramen schoon met een druppel afwasmiddel in een liter water. Wil je geen wisser gebruiken? Dan kan je een glasreiniger en een microvezeldoek nemen. Veeg met de doek in een horizontale beweging en werk van boven naar beneden.

Schoonmaakster gezocht!

Is deze klus echt niets voor jou? Overweeg dan om het uit te besteden, deze tijd kan jij in iets investeren waar jij goed in bent. Een schoonmaakster kan in een mum van tijd jouw woning namelijk schoonmaken. Het enige wat je hoeft te doen is een advertentie te plaatsen met schoonmaakster gezocht en een professionele schoonmaakster zal je verlichten van deze klus.

https://schoonmaakkaart.nl/schoonmaakster-gezocht/