VSENV
Image default
Aanbiedingen

Ondersteuning van hét advocatenkantoor in Nijmegen bij intellectueel eigendomsrecht

NOME advocaten is hét advocatenkantoor in Nijmegen dat specialisaties in diverse takken van recht onder één dak heeft. Zo ook het intellectueel eigendomsrecht. Dat uw auto uw eigendom is, kan op papier bewezen worden. Ook het huis waar u al jarenlang woont en door u is afbetaald, is zonder enige twijfel van u. Net als het schilderij dat u in uw woonkamer heeft hangen. Maar wat als u ontwerper of artiest bent of een ander creatief beroep uitoefent? Is het dan nog net zo duidelijk dat die door u ontworpen sandalen daadwerkelijk door uw creativiteit zijn ontstaan? En hoe zorgt u ervoor dat derden niet zomaar met het door u gecomponeerde muziek aan de haal kunnen gaan? In deze situaties komt het belang van intellectueel eigendomsrecht om de hoek kijken. Een rechtsgebied in ontwikkeling, waarin dit advocatenkantoor in Nijmegen u graag in adviseert en bijstaat.

Advies over het documenteren van intellectuele eigendommen

Uw intellectuele eigendommen beschermen tegen onrechtmatig gebruik door derden. Dat is waarvoor u zich tot dit advocatenkantoor in Nijmegen wendt. Intellectueel eigendomsrecht wordt ook wel afgekort tot IE en is een rechtsgebied in volle ontwikkeling. Dat iets uw eigendom is, dient ook in het geval van niet-tastbare zaken zorgvuldig gedocumenteerd te worden. De juridische professionals van dit advocatenkantoor in Nijmegen helpen u onder andere met het opstellen van licentieovereenkomsten en geheimhoudingsverklaringen. Ook geven zij u advies over het eventuele procederen over merken, handelsnamen, auteursrechten en meer.

Het doel van intellectueel eigendomsrecht

Wanneer u zich bij laat staan door dit advocatenkantoor in Nijmegen, is uw doel dus eigenlijk om vast te leggen dat alleen u als maker het exclusieve recht heeft om uw intellectuele creatie te gebruiken. Dankzij een dergelijke documentatie kan tegen eenieder die zonder toestemming de creatie gebruikt, worden opgetreden. Daarbij moet gezegd worden, dat een intellectueel eigendom nooit slechts een idee kan betreffen, maar moet zijn uitgevoerd tot iets herkenbaars/tastbaars.