VSENV
Auto’s en Motoren

5 tips voor een goedkope tweedehands auto

5 tips voor een goedkope tweedehands auto

Je wilt een goedkope tweedehands auto kopen, het liefst bij een betrouwbare autodealer in Etten-Leur. Een occasion is in de meeste gevallen een stuk goedkoper dan een nieuwe auto die al begint te devalueren zodra je bij de dealer wegrijdt. Maar er bestaat ook een groot prijsverschil tussen tweedehands auto’s. Met deze vijf tips kun je nog meer besparen bij de aanschaf van een auto.

Vergelijk occasions online

Je zoektocht naar een nette occasion begint met een indruk van het aanbod. Je moet immers weten wat er zoal te koop is. Vroeger moest je hiervoor langs talloze dealers of de occasion-sectie van de autobladen urenlang doorspitten. Tegenwoordig krijg je met een paar muisklikken het volledige aanbod te zien. Pin je hierbij niet alleen vast op vergelijkingswebsites. Deze rekenen namelijk een bedrag aan aanbieders om een advertentie te mogen plaatsen. Deze dealers berekenen deze kosten uiteraard door in de prijs van de auto.

Kies de juiste autoverzekering

Je wilt zo min mogelijk betalen aan je verzekering maar je wilt ook zo min mogelijk risico lopen. Iedere betrouwbare autodealer in Etten-Leur zal je aanraden om een occasion WA/beperkt casco te verzekeren. Een allrisk verzekering is tot 50% duurder en vergoed de dagwaarde van je auto. Oftewel, je krijgt bij schade het bedrag terug voor wat je auto op dat moment waard is. Bij de meeste tweedehandsauto’s is dit niet rendabel ten opzichte van de premie die je betaalt.

Met goed onderhoud gaat je auto langer mee

Natuurlijk heeft een tweedehands auto meer onderhoud nodig dan een nieuwe. Door je auto regelmatig na te laten kijken worden kleine mankementen snel opgespoord en verholpen, wat hoge onderhoudskosten voorkomt. En omdat je een occasion rijdt maak je natuurlijk gebruik van een lokale garage in plaats van een dure merkdealer.

Let op de banden!

De banden zijn de schoenen van je auto. Als je zelf op slechte schoenen loopt krijg je last van je rug, je knieën, je enkels. Met slechte banden slijten onderdelen van de motor sneller en rijdt de auto minder zuinig en minder veilig. Controleer daarom het profiel van de banden, kijk of het zomer- of winterbanden zijn en check het merk.

Herken een betrouwbare autodealer in Etten-Leur en omgeving

Een betrouwbare dealer biedt meer dan alleen de auto die je wilt. MV Motive bijvoorbeeld. Hier krijg je de garantie dat iedere auto met minimaal een half jaar APK wordt aangeboden. Je krijgt een teller rapport en de auto wordt van buiten en van binnen schoongemaakt. Daarbij kun je zelfs Autotrust garantie afsluiten. Je loopt zo min mogelijk risico en je hebt lang plezier van je auto.

Succes met zoeken!