VSENV
Image default
Auto’s en Motoren

Autoruiten blinderen voor veel veiligheid

Autoruiten blinderen komt steeds vaker voor. Het levert namelijk niet alleen een auto naar wens op, maar kan ook voor veel voordelen zorgen. Je kunt daarom het beste eerst meer lezen over de werkzaamheden en de mogelijkheden die je hierdoor krijgt. ProAutotinten is een van de bedrijven waar je terecht zou kunnen voor het blinderen. Voordat je overgaat op het blinderen van ramen moet je wel weten welke voordelen het oplevert en welke wetgeving erbij komt kijken. Lees daarom onderstaande informatie aandachtig door.

 

Meerdere redenen voor autoruiten blinderen

Autoruiten blinderen kan op veel verschillende manieren gedaan worden. Een van de mogelijkheden is autoruitfolie. Dit kent verschillende redenen. Autoruitfolie is over het algemeen veel steviger, waardoor het een langere levensduur heeft. Dankzij de langere levensduur. Met slechts een uitgave kun je jarenlang vooruit. Ondanks de iets hogere kosten krijg je er dus wel veel voordelen voor terug. Daarbij bepaal je zelf de kleur van de ruiten, zodat het in zijn geheel op jouw wensen aansluit. Het blinderen levert jou daarom alleen maar gemakken op. 

 

Privacy en wering van zonlicht

Daarbij biedt autoruiten blinderen veel voordelen ten opzichte van de normale ruiten. Naast de stoere uitstraling die jouw voertuig krijgt, krijg je er ook meer privacy voor terug. Mensen kunnen namelijk niet meer naar binnen kijken. Jij hebt alle zicht die je nodig hebt voor een veilige autorit, terwijl andere niet goed kunnen zien wat je aan het doen bent. Tevens houdt een geblindeerd raam ook zonlicht tegen. Je hebt geen verblinding meer bij een laagstaande zon. Dit resulteert ook direct in een koelere auto. De warmte die je normaal zou hebben als de temperaturen hoog oplopen, zijn vanaf dit moment verleden tijd.

 

Autoruiten blinderen is inbraakwerend

De veiligheid is het belangrijkste bij autoruiten blinderen. De autoruitfolie zorgt er namelijk voor dat dieven niet zomaar in de auto kunnen kijken en hierdoor ook niet snel tot een inbraak overgaan. Tevens is de folie zo sterk, dat dieven moeite hebben via het raam naar binnen te komen. Naast de inbraakwerende functie is de folie ook een extra beveiliging tijdens ongevallen. De glassplinters worden namelijk bij elkaar gehouden, waardoor deze ook niet jouw kant op schieten. Uiteindelijk kun je hierdoor ook minder verwondingen oplopen en zal de schade aan de auto meevallen.

 

Rekening houden met de wetgeving rondom blinderen

Je moet echter wel de wetgeving in de gaten houden rondom autoruiten blinderen. Zo moet er bijvoorbeeld een lichtdoorlatendheid zijn van minimaal 75 procent voor de voorruit en de zijkanten minimaal 70 procent. Ga voor naleving van de wetgeving, zodat je bij een APK-keuring of controle van de politie geen problemen krijgt. Je moet dus overal rekening mee houden voordat je tot het blinderen overgaat. Het blinderen van de auto duurt daarbij slechts een dag. De folie wordt er op dat moment op geplaatst. Hierbij wordt rekening gehouden met de wetgeving, zodat bovenstaande voordelen over blijven en er geen problemen in de toekomst kunnen ontstaan. Blijf hier ook altijd alert op wanneer je jouw auto aanpakt.