VSENV
Image default
Auto’s en Motoren

Cartracker als eerste stap in goed fleet management

De cartracker is niet meer weg te denken uit de wereld. Het zorgt voor een continu beeld op de auto maar ook op verbruik, gereden ritten en meer. In het zakelijke gebruik is een cartracker nog belangrijker. Iedere wagenparkbeheerder die fleet management serieus neemt, heeft zijn vloot voorzien van een GPS autotracker. Het geeft exact zicht op de locaties van de bestuurders, exacte werktijden en stoptijden en houdt voor de Belastingdienst ook nog eens alles bij. We onderzoeken het wat verder.

Blackbox

In steeds meer voertuigen treft u zo’n blackbox aan. Waar de term uit de luchtvaart komt en vaak een negatieve ondertoon kent, worden er tegenwoordig black boxen ingebouwd in auto’s, motoren, groot materieel en meer. En de informatie wordt niet alleen maar opgeslagen in de blackbox zelf maar wordt ook direct uitgestuurd naar een beveiligde server. En dan gaat het uiteraard waanzinnig veel meerwaarde bieden. Want op het moment dat je weet waar iets is, kun je daar rekening mee houden.

Cartracker

De cartracker biedt om die reden potentie. Waar is uw auto naartoe als u hij niet meer staat waar u hem heef geparkeerd? Is hij gestolen of heeft u hem er ongeluk om de hoek geparkeerd? En als hij is gestolen, dan is het voertuig makkelijk terug te vinden aan de hand van de GPS locaties. Ook voor planners is het goed om te weten waar het personeel is, wanneer er bijvoorbeeld een noodgeval in de buurt is, of een klant vraagt war de monteur blijft. De autotracker geeft inzicht en dat is prettig.

Fleet management

En dat is de brug naar fleet management. Maar een wagenparkbeheerder doet veel meer dan enkel kijken waar auto’s zijn. Ook tanken en verbruik hoort daarbij. En door een tankpas te koppelen aan de cartracker weet u precies dat. Ook rijgedrag is interessant om in de gaten te houden. Hoe gaan uw bestuurders om met het wagenpark? De fleet management oplossing geeft het antwoord.

 

https://www.trackjackeurope.com/gps-tracker/auto/