VSENV
Image default
Auto’s en Motoren

De 4 redenen voor winterbanden

Naarmate de temperatuur daalt en onze dagen korter worden, beginnen mensen langzaam hun winterbenodigdheden te verzamelen; dikke jassen, warme laarzen, zakken strooizout en een stevige schop voor sneeuw te ruimen. Winterbanden daarentegen zijn altijd een punt van discussie geweest. Sommige mensen zeggen dat ze absoluut niet zonder kunnen, terwijl anderen zeggen dat ze het prijskaartje niet waard zijn. Hieronder vind je vier redenen waarom winterbanden echt van belang zijn.

1. Ze zijn speciaal ontwikkelt voor de sneeuw

Winterbanden moeten aan strenge eisen voldoen om winterband te ‘mogen zijn’. Door de kou wordt het rubber dat op normale of 4-seizoensbanden zit stukken harder. Dit is de reden waarom ze niet praktisch zijn op gladde wegen. Het rubber dat voor sneeuwbanden wordt gebruikt blijft daarentegen zacht, waardoor het beter aansluit op de textuur van de met sneeuw en ijs bedekte wegen. Dit alleen al is een goede reden om een bandenwissel te overwegen.

2. Winterbanden hebben unieke loopvlakken

Deze loopvlakken zijn groter en breder dan op de standaard all season banden. Het loopvlak op winterbanden heeft twee functies. Ten eerste is het ontworpen om vocht af ​​te voeren van het belangrijkste contactpunt van de wielen, wat zorgt voor meer controle. Ten tweede betekent het grotere loopvlak dat wanneer de wielen draaien ze zich in het ijs en de sneeuw kunnen vastgrijpen en het uiteindelijk achter zich uit kunnen strooien, terwijl de auto over het gladde wegoppervlak rijdt.

3. Je kunt eenvoudiger stoppen

Het kan niet meevallen om je auto te starten als het buiten erg koud is. Echter is het stoppen van een voertuig in koude weersomstandigheden nog veel moeilijker. Studies hebben aangetoond dat winterbanden je remafstand tot wel 37% kunnen verminderen, wat je dus kunt zien als een flink voordeel. Dit helpt niet alleen een ongeluk te voorkomen, maar het kan zelfs een leven redden. Dat is wel een bandenwissel waard, toch?

4. Langere levensduur van je 4-seizoensbanden

Het spreekt voor zich, maar het is het vermelden waard. Wisselen naar een set winterbanden zal de levensduur van jouw 4-seizoensbanden verlengen. Dit kan helpen om de kosten van de winterbanden een beetje te compenseren, want goede banden in het algemeen zijn al duur genoeg. Hoe langer alles meegaat, des te beter voor je portemonnee!

Ben je nu overtuigd om de stap naar winterbanden te nemen of om ze te overwegen? Neem dan een kijkje op https://marthijs-services.nl/bandenservice/.

https://marthijs-services.nl/bandenservice/