VSENV
Image default
Auto’s en Motoren

Jouw auto laten chiptunen in Tilburg?

Veel mensen rijden graag een snelle auto. De meest eenvoudige en betaalbare manier om dit te bereiken is door jouw auto te laten chippen. Met het zogenaamde chiptuning ben je in staat om zo veel mogelijk uit jouw auto te halen. In deze blog vind je alles over chiptuning in Tilburg en hoe het in zijn werk gaat.

Waar moet je op letten bij chiptuning?

In tegenstelling tot wat sommige mensen denken is het zeer lastig om zelf de tuning uit te voeren. Tenzij je zelf gespecialiseerd automonteur bent natuurlijk, dan is het een ander verhaal. Ben je dit niet, dan is het wijselijk om een professioneel bedrijf in chiptuning in Tilburg in de had  te nemen. Bij het zoeken naar een chiptuning bedrijf is het belangrijk dat checkt of het bedrijf aan alle eisen voldoet. Op de eerste plaats moet er een back-up worden gemaakt van het huidige motormanagement systeem. Tevens moet de accuspanning gegarandeerd worden en moet het bedrijf kunnen aantonen dat ze ECU kennis hebben. Kunnen zij dit niet of voldoen ze niet aan deze eisen dan raden wij aan om een ander bedrijf te zoeken. Bij CTS Chiptuning wordt aan alle eisen voldaan.

Hoe werkt OBD tuning?

De meeste mensen die hun auto laten tunen zullen uitkomen bij OBD tuning. Bij deze vorm van tuning zal er via de OBD poort verbinding worden gemaakt met de ECU van de auto. Hierdoor kun je de software uitlezen, aanpassen en vervolgens terugzetten in de auto. Dit is door de eenvoudige werking de meest snelle en voordelige vorm van chiptuning. OBD tuning brengt enkele nadelen met zich mee. Mocht er iets mis gaan met de ECU, dan moet de monteur wel in staat zijn om deze te repareren. Gelukkig zijn bedrijven als CTS Chiptuning gespecialiseerd, waardoor ze altijd tot een oplossing weten te komen. Dit is dan ook gelijk de reden waarom je het best kan kiezen voor een bedrijf met expertise op het gebied van Chiptuning in Tilburg.

https://www.cts-chiptuning.com/chiptuning-tilburg