VSENV
Image default
Auto’s en Motoren

Laat het geluid van de bos uitlaat dempen

De bos uitlaat is perfect wanneer je een mooie motor hebt en wel een goede bos uitlaat wilt hebben, maar niet de gehele buurt wakker wilt maken of houden wanneer je een stukje gaat rijden. Vaak hebben de uitlaten die veel kracht hebben een hard geluid en dat vind je zelf en anderen natuurlijk niet altijd even leuk, maar met de bos uitlaat kan je ervoor zorgen dat je wel een goede uitlaat kan zetten op je motor, maar ook het geluid goed kunt dempen. Bij de bos uitlaat kun je er namelijk voor kiezen om een demper te kopen die ervoor zorgt dat het geluid wordt weg gefilterd. 

Een demper voor je motor

Je plaatst de bos uitlaat zo dicht mogelijk tegen de motor aan en de driehoekige vorm waar de bos uitlaat van is gemaakt zorgt ervoor dat er een goede balans wordt gevonden tussen de uitlaat, de demper en de motor zelf. Er zit een bepaald middel verwerkt in de demper van de bos uitlaat dat voldoet aan de veiligheidsnormen die hiervoor zijn gesteld en die ervoor zorgt dat het geluid wat er uit de uitlaat wordt geblazen wordt tegengehouden door de demper die je krijgt bij het bestellen van de bos uitlaat. Je kunt natuurlijk zelf kiezen of je de demper gaat gebruiken bij de bos uitlaat, maar het is zeker aan te raden. 

Materialen

De bos uitlaat beschikt over een kap die je over de motor heen legt, waardoor je het geluid niet echt laat knetteren, maar laat beperken door de ruimte die die heeft door de demper die je naast de bos uitlaat plaatst. Er zit een bevestiging klem bij die je op de uitlaat kunt plaatsen zodat deze goed aan elkaar vast kunnen worden gezet. Je wil natuurlijk niet dat dit van elkaar los komt wanneer je een stuk aan het rijden bent.