VSENV
Image default
Auto’s en Motoren

Wat is Chiptuning in Eindhoven?

Chiptuning is een proces waarbij de elektronische regeleenheid in uw motor opnieuw wordt geprogrammeerd, waardoor de motor nieuw vermogen en koppel weet te benutten. De ECU-chip bevindt zich in het injectiesysteem en regelt de hoeveelheid lucht en brandstofmengsel dat plaatsvindt. Wanneer u dit opnieuw programmeert, kunt u de chip vertellen wat u met dit mengsel wilt laten gebeuren. De kosten hiervan kunnen afhangen van welke chiptuner in Eindhoven u in de hand neemt.

Hoe werk chiptuning?

Chiptuning in Eindhoven vervangt standaardsoftware op de ECU en overschrijft deze met nieuwe software die kan worden geprogrammeerd om de algehele prestaties van de auto te optimaliseren. Dit staat bekend als het opnieuw toewijzen van voertuigen, omdat de ECU in wezen een programma is dat bepaalt hoe de motor werkt.

Waarom kiezen voor Chiptuning in 040?

Er zijn veel redenen om voor chiptuning in de omgeving Eindhoven te kiezen. Ten eerste zul je merken dat je motor beter reageert als het gaspedaal wordt ingedrukt. De totale koppel en vermogen worden aanzienlijk verhoogd. De vermogensafgifte zal soepeler zijn, wat zorgt voor een veel veiligere rijervaring, wat het op zijn beurt ook gemakkelijker en veiliger maakt om in te halen. Tijdens normaal rijden zult u merken dat uw voertuig zuiniger rijdt, wat niet alleen de brandstofkosten verlaagt die u moet betalen, maar ook uw ecologische voetafdruk verkleint. Chiptuning is dan ook het overwegen waard.

https://www.cts-chiptuning.com/chiptuning-eindhoven