VSENV
Image default
Auto’s en Motoren

Wat maakt motorrijden zo leuk?

Wat maakt motorrijden leuk?

Motorrijden is iets waar veel mensen een passie voor hebben. Het is niet iets wat je verplicht doet, maar je kiest er echt bewust voor. Omdat het je passie is! Maar wat maakt motorrijden nou zo interessant? Wat is nu de aantrekkingskracht van motorrijden? We lichten een aantal punten hieronder toe.

  • Gevoel van vrijheid

Dit is voor veel mottorrijders toch wel de belangrijkste reden waarom ze zo van motorrijden houden; je voelt je vrij. Je bent helemaal één met je omgeving en met de weg. Je bent kwetsbaarder, maar dat geeft juist een adrelaninekick. 

  • Gevoel van saamhorigheid

Motorrijders onder elkaar is iets speciaals. Ze groeten elkaar altijd op de weg. Ook ontwikkel je een band met liefhebbers van hetzelfde type motoren als jij. Zo heb je liefhebbers van oude motoren. Of mensen die een BMW motor kopen. Wanneer je mensen ziet rijden in dezelfde motor als jij, schept dit meteen een band. 

  • Altijd parkeerplek

Met een motor hoef je nooit meer rondjes te rijden op zoek naar een parkeerplaats. Je geeft hiermee al die grote, lompe auto’s het nakijken. Voor jou is er altijd een parkeerplekje beschikbaar. Ook is het parkeren over het algemeen een stuk makkelijker met een motor.

  • Geen files meer

Nog een enorm voordeel van motorrijden, je glipt zo overal tussendoor. Let hierbij natuurlijk wel goed op het verkeer om je heen. Het laatste wat je wil is iemands spiegel er af rijden. Maar het gevoel dat je krijgt wanneer je voorbij een lange file rijdt is onbetaalbaar.

Wat moet ik doen om te beginnen met motorrijden?

De allereerste stap is natuurlijk beginnen met het halen van je motorrijbewijs. In principe kan iedereen leren motorrijden als je lesneemt bij een goede mottorrijschool. Wanneer je al een rijbewijs hebt zal het een stuk sneller en makkelijker gaan, omdat je dan al wat meer gevoel hebt voor deelnemen in het verkeer. Zeker wanneer je in het verleden scootergereden hebt zal dit zeer ten goede komen tijdens je motorrijles. Het belangrijkste wat je leert tijdens motorrijles is hoe je met een motor om moet gaan. Het is namelijk een zwaar voertuig wat je zelf onder controle dient te houden.

De volgende stap na het behalen van je motorrijbewijs is natuurlijk een motorfiets kopen. Wellicht heb je nog geen idee wat voor motor je wil kopen. Het is dan verstandig om je eens goed te orienteren op internet. Er zijn verschillende typen motoren. Zo heb je de echte roadsters, geschikt voor lange ritten op de weg. Hou je meer van een Harley-davidson model of juist van een sportmotor zoals de BMW S1000RR? Elke motor biedt een compleet andere rijervaring. Het is dus belangrijk dat je hier goed over nadenkt. Het is verstandig om een aantal proefritten te maken om te kijken waar je voorkeur ligt, zeker bij je eerste motor.

https://biqer.nl/