VSENV
Auto’s en Motoren

Nu Zelf je auto verkopen

Wil je een nieuwe auto en je oude auto verkopen? Zelf je auto verkopen kan tegenwoordig op heel veel verschillende manieren. Je kan je auto zelf aan een particulier verkopen via Marktplaats, je kunt een bod kopen of je kiest ervoor om een auto te verkopen via een autoverkoop service.

Auto verkopen via marktplaats

Een advertentie plaatsen op openbare marktplaatsen is de meest bekende manier om je auto zelf te verkopen. Er zijn immers veel gebruikers op dergelijke sites waardoor het lijkt alsof dit een makkelijke manier is om je auto te verkopen. Maar er kleven veel nadelen aan. Een van de nadelen is dat je de auto te koop zet tegen een bod, maar je ontvangt bijna nooit het geboden bedrag. Je moet bijna altijd opnieuw onderhandelen en als je geen verkoper van beroep bent, dan ga je de onderhandeling 9 van de 10 keer verliezen. Zeker als een autohandelaar jouw auto wil kopen. Daarnaast wordt er bij zulke grote bedrage bijna nooit eerlijk betaald. Er kan met vals worden betaald of een internetbankieren applicatie wordt nagemaakt waardoor het lijkt of het bedrag van de auto succesvol is overgemaakt. Daarnaast weet je nooit wie er komt kijken naar je auto. Wil jij je auto verkopen en je hebt kijkers? Wellicht komen die alleen maar even naar je huis kijken om te zien wat jij aan dure spullen te bieden hebt. Naast deze criminele dieven zijn marktplaatsen ook een goede verzamelplaats voor autodieven. Ze kunnen precies zien waar ze een bepaalde auto terug kunnen vinden. Een auto verkopen via marktplaats is dus niet altijd de juiste manier.

Auto verkopen via een auto verkoopservice

Je auto verkopen via een auto verkoopplatform is de meest veilige manier om je auto te verkopen. Zij vragen een eerlijke prijs voor de auto te verkopen. Je wordt op de juiste manier betaald en hoeft ook niet bang te zijn dat je wordt opgelicht. Wil je de auto verkopen via een auto verkoop service? Ook hier geldt weer dat je zelf eerst een beetje onderzoek moeten doen naar welke partij betrouwbaar is en welke niet.