VSENV
Image default
Beauty en verzorging

Met salonmarketing trek je je klanten aan

Helaas wordt er vaak tijdens opleidingen weinig aandacht besteed aan het begrip salonmarketing. Toch is het een cruciaal onderdeel van een onderneming en is het dus belangrijk dat ook hier veel waarde aan wordt gehecht wanneer je een salon bezit. Het hebben van een salon is helaas, niet meer zoals vroeger, genoeg. Je hebt diverse kanalen nodig waarop je jouw salon aan de man kunt brengen en kunt promoten. Mensen moeten afweten van het bestaan van de salon en dat kan je doen door middel van het gebruik maken van marketinginstrumenten die behoren tot het begrip salonmarketing.

Onderwerp toepassen

Omdat er tijdens opleidingen vaak alleen maar aandacht wordt besteed aan andere zaken, is het niet echt een bekend onderwerp om ook salonmarketing aan het licht te brengen. Maar dat is juist in deze digitale wereld waar we in leven heel erg belangrijk en zal eigenlijk een van de belangrijkste onderdelen tijdens de opleidingen en cursussen moeten zijn. Hoe je moet omgaan met de activiteiten omtrent marketing kan je hier wel leren. Je leert bijvoorbeeld hoe je moet omgaan met diverse kortingen, hoe je je salon moet gaan promoten via online kanalen zoals Facebook, Twitter, Instagram en Google. Maar daarnaast ook hoe je de fysieke promotie gaat doen. Wat doe je bijvoorbeeld met winacties? Maak je gebruik van een goed en herkenbaar logo, laat je die genoeg terugkomen? Et cetera. 

Mogelijkheden

De salonmarketing wordt hier goed in kaart gezet voor jouw onderneming en er zal gekeken worden naar de mogelijkheden die er zijn en waar jij dan het meeste aandacht aan zal moeten gaan besteden. Het is belangrijk dat je hier een goede en kritische blik op werpt, want het kan je salon raken of kraken. Wat wil zeggen dat je er of veel rendement uit kunt halen of dat je bedrijf hier failliet aan kan gaan als je het niet of niet juist gebruikt.