VSENV
Image default
Aanbiedingen

Waar je Giardia aan kan herkennen

Giardia ook wel Gardiose genoemd is een diarree veroorzaakt door giardia’s bij honden. Helaas heeft bijna 20% van de huisdieren in Duitsland zijn besmet met Giardia. Daarnaast zijn er ongeveer 41 verschillende soorten giardia, die niet alleen honden maar ook andere huisdieren zoals; katten en konijnen. Maar zelfs mensen kunnen besmet raken. Giardia in uw hond kan dus een probleem zijn. Maar wat gebeurd er als giardia de hond binnen dringt? Het eerste wat ze doen is de slijmvliezen van de dunne darm aanvallen. In de slijmvliezen zit namelijk suiker waar de parasieten zich mee voeden. Op deze manier kunnen ze heel erg snel vermenigvuldigen. Het is dus verstandig om hier op tijd achter te komen. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder, wij vertellen het je graag!

 

De symptomen van Giardia 

Het is helaas niet vast te stelen in welke mate de symptomen voor komen bij Giardia, bij elke hond kan het anders uitpakken. Daarnaast laat een hond ook niet altijd merken dat die ergens last van heeft. Maar bij puppy’s of oudere honden is het verstandig om het goed in de gaten te houden, het immuunsysteem werkt namelijk slechter. Je kan hier rekening mee houden door het eten van je hond aan te passen. Suikers zijn namelijk de voeding voor Giardia, bekijk daarom eens hoeveel suiker de voeding van je viervoeter bevat. De symptomen die kunnen optreden bij je hond kunnen heel erg uit een lopen; maagkrampen, ernstige winderigheid, braken, bloederige slijmerige diarree, gebrek aan eetlust, gewichtsverlies en koorts. Voornamelijk komt gewichtsverlies voor bij puppy’s. Gelukkig zijn een paar symptomen makkelijk te checken, denk aan de ontlasting, kijk even over het een vaste ontlasting is of diarree. Daarnaast merk je het snel als je hond minder eetlust heeft.

 

Meer informatie nodig over Giardia?

Giardia kan lastig zijn om te herkennen, maar er zijn gelukkig een paar dingen die je kan doen om deze parasiet zo veel mogelijk te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan de voeding. Heb je meer informatie nodig over Giardia? Neem dan eens een kijkje op de website van Bellfor. Hier staat namelijk meer informatie en is het zelfs mogelijk om voer aan te schaffen waar minder suiker in zit. 

https://nl.bellfor.info/