VSENV
Image default
Bedrijven

4 factoren die van invloed zijn op de rentevoet van uw persoonlijke lening

Een verrassend aantal dingen kan van invloed zijn op uw tarief

Als u een persoonlijke lening aanvraagt, betaalt u ontdek of u in aanmerking komt om te lenen en welk tarief kredietverstrekkers u in rekening brengen, kijk voor meer info over dit onderwerp op https://spaarbuidel.nl/.

Goedgekeurd zijn om te lenen is natuurlijk belangrijk, maar het tarief dat u wordt aangeboden, is net zo belangrijk als de goedkeuring van de lening. Dat komt omdat uw rentepercentage bepalend is voor de kosten van uw lening. Als een geldschieter u een lening geeft, maar alleen tegen een zeer hoog tarief, is het misschien niet logisch om verder te gaan.

Aangezien uw rentetarief uw leningskosten bepaalt, is het handig om te weten waar kredietverstrekkers rekening mee houden wanneer ze beslissen welke rente u aanbiedt. Er zijn vier belangrijke factoren die van invloed zijn op uw persoonlijke leenrente, waarvan u er vele kunt controleren als u in aanmerking wilt komen om tegen de meest betaalbare rente te lenen. Dit zijn ze.

1. Kredietscore

Uw kredietscore is een van de belangrijkste factoren waar kredietverstrekkers naar kijken. Het is een driecijferige score op een schaal van 300 tot 850, waarbij scores boven 670 over het algemeen worden geclassificeerd als goed of uitstekend krediet. Zelfs bij het huren van een VR bril (https://spaarbuidel.nl/in-termijnen-betalen/vr-bril-huren/) wordt tegenwoordig naar de score gekeken.

Als u een zeer lage kredietscore heeft, wordt u waarschijnlijk een lening geweigerd. Maar als uw score slecht of redelijk is, is het mogelijk dat kredietverstrekkers u een lening geven, maar tegen een zeer hoog tarief. Als dat het geval is, kunt u overwegen om snel krediet op te bouwen voordat u een lening aanvraagt of een aanvraag indient bij een medeondertekenaar die een hogere kredietscore heeft, zodat uw rentekosten betaalbaarder zijn.

Een medeondertekenaar zou dat doen moeten overeenkomen om de wettelijke verantwoordelijkheid voor de betaling te delen, zodat uw geldschieter kan proberen om van hen te innen als u niet betaalt. Het is een grote verantwoordelijkheid om medeondertekenaar te zijn, maar kredietverstrekkers zullen ook rekening houden met hun referenties, dus u kunt uw tarief verlagen als iemand met een goede kredietwaardigheid bereid is voor u in te staan.

Als u hulp nodig heeft, raadpleeg dan onze gids over hoe u uw krediet opnieuw kunt opbouwen, bevat tips voor het verbeteren van uw kredietscore.

2. Het geleende bedrag

Hoeveel persoonlijke lening u wilt, is ook van belang. Dat komt omdat kredietverstrekkers bij het bepalen van uw rentepercentage ook daadwerkelijk rekening houden met uw gewenste leenbedrag. Daar is een simpele reden voor: hoe meer geld je vraagt, hoe groter het risico dat de geldschieter neemt door het aan jou te geven.

Grotere leningen zijn om een aantal redenen riskanter. Ten eerste, als u niet betaalt, is de geldschieter meer geld kwijt. Ten tweede, wanneer u een grotere financiële verplichting op u neemt, is de kans groter dat u deze niet kunt nakomen.

Als er een specifiek bedrag is dat u moet lenen om uw doel te bereiken, is dat niet zo veel dat u kunt doen aan het feit dat u mogelijk een hoger tarief moet betalen vanwege uw grote leningsaldo. Maar u moet ernaar streven zo min mogelijk te lenen om uw doelstellingen te bereiken.

3. Terugbetalingstermijn

De meeste kredietverstrekkers bieden u de keuze hoe lang u erover wilt doen om uw lening te betalen. U kunt bijvoorbeeld kiezen tussen een uitbetalingstermijn van drie en vijf jaar. Als u kiest voor de kortere betalingstermijn, is de kans groot dat u een lagere rente krijgt aangeboden dan wanneer u kiest voor een lening met een langere uitbetalingsperiode.

Dit gebeurt om dezelfde reden dat u meer betaalt rente om meer te lenen. Kredietverstrekkers denken dat het risicovoller is om u een lening te geven voor een langere periode dan voor een kortere. Dat is logisch, want hoe meer tijd u nodig heeft om uw lening volledig af te betalen, hoe meer tijd er is voordat er iets misgaat dat uw vermogen om te betalen verstoort.

Kiezen voor de kortst mogelijke terugbetalingstijd kan zelfs helpen u te besparen op rente, zowel door u te helpen een verlaagd tarief te scoren als door ervoor te zorgen dat u zo lang geen rente betaalt. Het grote nadeel is natuurlijk dat elke maandelijkse betaling hoger wordt naarmate u de uitbetalingstijd verkort. Kies dus niet zo’n korte leentermijn dat het risico bestaat dat u de betalingen niet kunt betalen.

< p>Bekijk onze gids over de voor- en nadelen van langere aflossingstermijnen om u te helpen beslissen hoe lang u wilt besteden aan het afbetalen van uw persoonlijke lening.

4. Inkomen

Uw inkomen kan ook van invloed zijn op de rente die de geldschieter u in rekening brengt. In het bijzonder kijken kredietverstrekkers naar inkomen in verhouding tot schulden.

Als u een hoog inkomen heeft en niet veel andere verplichtingen heeft, krijgt u mogelijk een lagere rente aangeboden omdat de kans kleiner is dat u dat niet doet. uw lening terug kunnen betalen. Nogmaals, geldschieters stellen uw tarief vast op basis van het waargenomen risico.

Aan de andere kant, als uw inkomen vrij laag is en het moeilijk kan zijn om uw betalingen te doen, vooral als u al veel heeft van schulden — dan zou u waarschijnlijk alleen een lening tegen een hoog tarief krijgen als u er al een zou krijgen.

Hoewel u niet per se veel kunt doen om uw inkomen onder controle te houden, moet u proberen om verander niet van baan als je weet dat je binnenkort een persoonlijke lening aanvraagt. Dat komt omdat een langer inkomensverleden meer stabiliteit geeft en de meeste kredietverstrekkers de voorkeur geven.

Door te proberen uw inkomstenbron stabiel te houden, zo min mogelijk te lenen, de kortste leentermijn te kiezen die u zich kunt veroorloven, en om uw kredietwaardigheid te verbeteren voordat u zich aanmeldt, moet u in aanmerking kunnen komen voor een persoonlijke lening met een goede rente – of beter.

Onze team van onafhankelijke experts verdiepte zich in de kleine lettertjes om de geselecteerde persoonlijke leningen te vinden die concurrerende tarieven en lage kosten bieden.

https://spaarbuidel.nl/zakelijke-lening/