VSENV
Image default
Electronica en Computers

Gebruik jij al digitale visitekaartjes?

Gebruik jij nog wel eens een fysiek visitekaartje, zodat in het bezit bent van de gegevens van de persoon waarmee je gesproken hebt? Dan is de kans vrij groot dat dit visitekaartje ergens in een lade beland en niet meer naar wordt omgekeken. Je dient namelijk allereerst de gegevens die op dit kaartje staan over te nemen en vervolgens nog een belletje doen of een mailtje sturen. Uit verschillende onderzoeken is namelijk gebleken, dat de respons maar liefst 60 procent lager is, dan wanneer iemand je gegevens direct kan opslaan. Om op deze vraag en vooral probleem in te spelen, zijn de digitale visitekaartjes bedacht. Hiermee kun je direct de informatie opslaan op je telefoon. Hoe dit werkt, vertellen we je hier.

De werking van een visitekaartje met NFC sticker

Digitale visitekaartjes, ook wel een NFC visitekaartje genoemd, werkt op basis van een NFC chip of NFC sticker. Nu vraag jij jezelf vast af, wat is NFC? NFC staat voor Near Field Communication. Dit is een manier waarop je snel, gemakkelijk en vooral veilig informatie kunt uitwisselen. In principe is het te vergelijken met bluetooth en moet je rekening houden met het feit dat de afstand circa 10 tot 15 centimeter mag zijn voordat de chip wordt geactiveerd. Zo kun je dus de informatie van je ‘normale’ visitekaartje op de NFC chip zetten, zodat een ander deze eenvoudig kan uitlezen. 

Geschikt voor iedereen 

Het grote voordeel aan deze visitekaartjes, is dat ze geschikt zijn voor jong en oud. Toch gebruikt nog niet iedereen ze. Wel weten we, dat ze steeds populairder worden en op lange termijn ook het ouderwetse fysieke visitekaartje zullen gaan vervangen. Het is namelijk niet alleen een stuk praktischer, maar is het ook beter voor het milieu. Daarnaast is het ook een stuk voordeliger en is de kans op een mailtje n.a.v. een gesprek een stuk groter. Een fysiek visitekaartje raak je immers nog wel een keer kwijt. Vooral wanneer je op een beurs loopt en meerdere kaartjes krijgen, dan ga je natuurlijk niet alles ‘s avonds zitten overtype in je telefoon.