VSENV
Image default
Bedrijven

Criteria bij het kiezen voor een hypotheek bedrijfspand

Komt het begrip zakelijke hypotheek bekend voor? Dat is namelijk een hypotheek bedrijfspand, een hypotheek waarmee je een pand aan kan schaffen. Vaak is het niet mogelijk om slechts op basis van eigen vermogen een pand te kopen waardoor je gebruik moet maken van andere opties. Denk hierbij aan de optie om geld te lenen. De keuze voor een lening moet je maken op basis van de rente die je moet betalen en de termijn die je krijgt om de lening terug te betalen. Als er sprake is van een lage rente dan kan het verstandig zijn om een hypotheek af te sluiten en zodoende een gunstige situatie te creëren voor jouw onderneming.

De kredietverstrekker
Indien je op zoek bent naar iemand die jou een lening geeft waarmee je bijvoorbeeld de eigenaar kan worden van een pand dan is het belangrijk om op zoek te gaan naar een kredietverstrekker. Er zijn verschillende instanties die in staat zijn om een hypotheek voor een bedrijfspand te geven. Door de vele opties is het mogelijk om verschillende instanties te vergelijken met elkaar en uiteindelijk voor de beste optie te kiezen. Denk hierbij aan het kiezen voor een kredietverstrekker waarbij er sprake is van een hypotheek met lage rente en een lange termijn om het geld dat je hebt geleend weer terug te betalen.

Het behalen van winst
Natuurlijk zullen instanties jou als ondernemer niet zomaar een lening geven. Dit zullen zij alleen doen als er sprake is van voldoende eigen vermogen en de kans op het behalen van winst aanwezig is. Als jouw onderneming namelijk winst gaat behalen dan is het mogelijk om aan de hand hiervan het geld weer terug te betalen aan de kredietverstrekker. De kredietverstrekker is voornamelijk uit op het maken van winst waardoor het terugkrijgen van de lening erg belangrijk is. Zorg er dus voor dat jij als ondernemer een goed plan hebt bedacht waardoor jouw onderneming een succes gaat worden. Op deze manier zorg je ervoor dat je een lening kan krijgen bij een kredietverstrekker.

Kansen en risico’s
Het afsluiten van een lening voor de aanschaf van een bedrijfspand brengt een aantal kansen en risico’s met zich mee. Als het gaat om de kansen dan is het zo dat jij als ondernemer een vaste locatie hebt gevonden waar jij voortaan jouw producten kan inkopen en weer kan verkopen. Als het jij een succesvolle onderneming wilt beginnen dan is het hebben van een vaste locatie vaak een belangrijke voorwaarde waar je aan moet voldoen. Het risico is dat jij niet in staat zal zijn om het bedrag dat jij hebt geleend weer terug te betalen. Verder kan de onderneming die je start een fiasco worden.

Het spreiden van risico’s
Een belangrijk onderdeel van de kans op succes vergroten en het risico op verlies te verkleinen is het creëren van meerdere opties voor jou als onderneming. Hierdoor heb je namelijk andere opties openstaan mocht de ene optie dichtvallen. Daarom is het altijd verstandig om meerdere inkomstenbronnen te hebben en zodoende risico’s te spreiden.

 

Finaforte.nl is het adres voor een zakelijke hypotheek.