VSENV
Image default
Bedrijven

De logistiek van je webshop uitbesteden

Wanneer je een webshop hebt weet je goed dat logistiek een van de meest tijdrovende taken is. Iedere dag ben je bezig met het verzenden van pakketten, het verwerken van de voorraad, maar ook met retourzendingen. Wanneer je een webshop hebt hoort de webshop logistiek erbij, maar soms zou je willen dat je wat meer tijd over had voor andere dingen. Goed nieuws want dit is mogelijk, ook voor jou. Wanneer je dit overweegt spreken we van fulfilment. Als je fulfilment werkelijk overweegt en hier uiteindelijk mee gaat werken zal je zelf ervaren dat je totaal geen omkijken meer hebt naar het hele logistieke proces. Wil je weten hoe? Lees dan verder.

 

Wat uitbesteden?

Bij het uitbesteden op gebied van webshop logistiek is er veel mogelijk. Je kunt de inslag, controle en opslag van het webshop assortiment uitbesteden. Wanneer je hiervoor kiest, heb je je eigen magazijn niet meer nodig. Je leverancier levert je producten dan meteen aan het fulfilment bedrijf en vervolgens bewaren zij je producten. Als alles daarna gecontroleerd is worden je producten bijgeboekt op de voorraad. Ook je voorraadbeheer kun je uitbesteden met fulfilment. Je hoeft je dan niet meer hiermee bezig te houden. Wanneer er een levering komt wordt je voorraad automatisch bijgewerkt en je retouren worden automatisch verwerkt. Ook het orders picken en verpakken bij de webshop logistiek kan worden uitbesteed. De fulfilment partner verzamelt alle bestelde producten, pakt deze in en verzend deze vervolgens. Dit bespaart je tijd, waardoor je als webshop flexibeler kunt worden. Bij een fulfilment partner is het vaak zo dat als je klant voor 20.00 uur besteld, het dezelfde werkdag nog verzonden wordt. Als laatste kun je het bezorgen en retourneren uitbesteden.

 

Voordelen

Wanneer je de webshop logistiek uitbesteed kent dit een aantal voordelen. Zo bespaart het je iedere dag een hele hoop tijd. Daarnaast is, zoals net al gezegd, voor 20.00 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden. Ook zijn er lagere verzendkosten, doordat er bulk zendingen zijn. Er is meer opslagruimte beschikbaar voor een groter assortiment en je kunt je verzendopties uitbreiden naar heel Europa. Als laatste is misschien wel het grootste voordeel dat je zelf af en toe makkelijker een dagje vrij kunt nemen.

https://we-fulfil.nl/webshop-logistiek/