VSENV
Image default
Bedrijven

Een zakelijke video: dit moet erin voorkomen

Wil je een videoclip of corporate video laten maken? Verdiep je dan van te voren goed in wat je daar eigenlijk mee zou willen vertellen. Als je dan toch investeert in de zakelijke video, wil je de boodschap wel zo effectief mogelijk over laten komen. In dit artikel vertellen we je waar een zakelijke video uit moet bestaan. We geven tips en vertellen je wat erin voor moet komen.  

Tips zakelijke video maken 

Ga je een videoclip laten maken? Stel dan eerst vast wie je doelgroep precies is en wat het doel van de video is. Kortom: wat wil je dat er met de video wordt bereikt en wie ga je ermee aanspreken. De boodschap is erg anders als je iets wilt verkopen, informatie over wilt brengen of het verhaal van je bedrijf wilt vertellen. Daar kun je ook de opbouw van de video van af laten hangen.  

 

Qua doelgroep is het van belang dat je de juiste tone of voice weet te vinden. Hoe spreek je jouw doelgroep aan? Welk taalgebruik zijn zij gewend en op welke kanalen is de doelgroep te vinden. Dat zijn zaken om je vooraf af te vragen.  

Dit moet in de corporate video voorkomen 

De volgende twee dingen wil je in de video zeker terug laten komen: 

De bedrijfsidentiteit en relevante diensten of producten 

Met een video laat je zien wat jouw bedrijf te bieden heeft. Dat begint natuurlijk al bij de visie of missie van een bedrijf. Waarom is het opgericht en wat is de toegevoegde waarde? Die boodschap kan soepel overgaan in de diensten of producten die het te bieden heeft.  

Sfeer in het bedrijf 

Een van de grootste voordelen van een video, is dat je ook de sfeer kan overbrengen. In een kort filmpje zie je als kijker al veel meer dan bij alleen een tekst. Weet dus de juiste toon aan te slaan op een creatieve manier.  

 

Laat het kantoor van het bedrijf zien om een impressie te geven van de sfeer op de werkplek. En zorg ervoor dat collega’s aan het woord of in beeld zijn. Zij zijn natuurlijk het gezicht van het bedrijf en kunnen de sfeer als geen ander overbrengen.