VSENV
Image default
Bedrijven

Handige tips om te stoppen met roken

Het nieuwe jaar komt er weer aan en dan hebben we het natuurlijk ook weer over goede voornemens. Misschien wil je dit jaar eens echt proberen om te stoppen met roken. Het is nou eenmaal ook een slechte gewoonte die ook veel geld kost. Stoppen met roken kan nogal lastig zijn daarom geven we je hier een paar tips zo kun je het hopelijk ook goed volhouden!

 

Samen stoppen

Heb je een vriend of partner die ook rookt kun je samen stoppen. Het kan veel voordelen opleveren je stopt samen en je kunt elkaar motiveren. Jullie kunnen ook elkaar afleiden zodat niemand überhaupt zin heeft in een sigaret. Ook als je samen stopt kan de andere persoon jou niet verleiden.

 

Patronen doorbreken

Mensen die roken hebben vaak een patroon. Bijvoorbeeld na dat kopje koffie hoort een sigaret of na het eten etc. Doorbreek deze patronen, dat kan even lastig zijn maar dit is waar het begint. Het hoort gewoon niet dat je na bepaalde gebeurtenissen moet roken.

 

Afbouwen

Een van de belangrijkste tips, en waar het ook vaker fout gaat, is afbouwen. Afbouwen is namelijk heel belangrijk. Je kan niet in een keer compleet stoppen met roken daar zit veel tijd in. Je kunt minder roken maar je kunt ook een vape bestellen. Met een vape kun je ook leren minderen. Een vape bestellen kun je tegenwoordig bijna overal.

 

Vermijden en doorzetten

Vooral in het begin zou het lastig zijn om niet te roken op de momenten dat je het wel deed. Maar probeer het echt om dit niet te doen. Als je daaraan gaat wennen kun je echt stoppen. Stel je bent op een feestje of je gaat uit. Probeer dan de rooklucht te vermijden en door te zetten om niet te roken. Als je door deze momenten heen bent wordt het steeds makkelijker.

 

Nicotinepleister of kauwgoms

Waar veel mensen ook baadt bij hebben is het aanschaffen van nicotinepleisters of kauwgoms. Deze dingentjes bevatten nicotine waardoor je de nicotine stof niet hoeft te missen. Je blijft dan uiteindelijk nog verslaafd maar je krijgt geen schadelijke stoffen meer binnen.

https://www.vaposhop.nl/