VSENV
Image default
Financieel

Wanneer een uitvaartverzekering afsluiten?

Wanneer een uitvaartverzekering afsluiten?

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is een klus die we het liefst zo ver mogelijk voor ons uitschuiven. Toch is dat jammer en niet nodig. Ten eerste is het afsluiten zo gebeurd en hoe eerder je een verzekering afsluit hoe minder premie je gaat betalen. Als je een goedkope uitvaartverzekering wilt afsluiten dan is het zaak om dit zo snel mogelijk te doen.

Uitvaartverzekering afsluiten

Als je op jonge leeftijd een uitvaartverzekering afsluit dan zul je een lagere maandpremie betalen dan iemand die op hogere leeftijd zich gaat verzekeren tegen de kosten van een uitvaart. De reden is dat het normaliter zo is dat een ouder persoon eerder komt te overlijden dan iemand op jonge leeftijd. 

De uitvaartverzekeraar loopt bij het verzekeren van een ouder persoon dus meer risico om maar een klein gedeelte van de kosten geïnd te hebben voor het overlijden. De kosten van een uitvaart liggen rond de €8.000,- voor een gemiddelde uitvaart in Nederland.

Als je net een uitvaartverzekering afsluit en je komt enkele jaren daarna te overlijden dan zul je begrijpen dat de verzekeraar nog maar een klein gedeelte van de kosten aan premie heeft ontvangen. Je uitvaart zal overigens wel verzorgd worden indien je een natura uitvaartverzekering hebt afgesloten.

Het beste is het als ouders al een uitvaartverzekering voor hun kind afsluiten. Het kind is dan heel het leven verzekerd en bovendien is de premie erg laag. Een uitvaartverzekering voor een kind afsluiten is dus altijd een goede keuze. 

Uitvaartverzekering op hogere leeftijd

Als je al ouder bent en geen uitvaartverzekering hebt afgesloten dan is het vaak nog niet te laat. Je moet er wel rekening mee houden dat de premie hoger zal zijn en je boven de 75 jaar geen uitvaartverzekering meer kunt afsluiten.

Koopsom

Als alternatief heb je dan nog de koopsom polis waarbij je eenmalig een groot bedrag stort waarover je rente ontvangt en waarmee je uitvaart gefinancierd zal worden.

Op de vraag “Wanneer een uitvaartverzekering afsluiten?” is het antwoord, het liefst zo vroeg mogelijk vanwege de lage premie en het feit dat je direct goed verzekerd bent.

https://www.uitvaartdirekt.nl/