VSENV
Image default
Bedrijven

Het interieur van je auto schoonmaken

Waar menig autofanaat trots de buitenkant van zijn bolide staat te poetsen, wordt de binnenkant dikwijls vergeten. Toch is het belangrijk en wel zo hygiënisch om in een frisse en schone auto te zitten. Het interieur schoonmaken kan echter zeer tijdrovend zijn. Je wilt het liefst dat je auto dusdanig goed onderhouden is dat je interieur zo lang mogelijk meegaat.

Voorkomen is beter dan voortdurend poetsen

Je auto bekleding reinigen is iets wat je niet te vaak wilt doen. Daarom is het zaak dat je zoveel mogelijk probeert te voorkomen dat het interieur van je bolide vies wordt. Zo zou je een vuilafstotend middel kunnen gebruiken. Je bekleding wordt op die manier minder snel vuil. Daarnaast kun je gaan voor hoezen die je om je autostoelen plaatst. Een hoes beschermt je autostoel en is bovendien wasbaar! Mocht er toch viezigheid op je interieur komen, maak dit dan onmiddellijk schoon.

De vlekken kunnen op die manier niet nog verder in de vezels van de stof trekken. Het allerbeste is om te voorkomen dat er niet gegeten of gedronken wordt in de auto. Veel mensen eten van alles achter het stuur en rondrijden met een sterke patatgeur om je heen is niet echt fris tenzij je hiervan houdt natuurlijk. Tot slot verdient het aanbeveling om je wagen met enige regelmaat te stofzuigen. De auto bekleding reinigen mag dan wel een flinke klus zijn, een goed onderhouden auto heeft weinig reiniging nodig.

Verschillende middelen die de binnenkant van jouw auto laten stralen

Begin altijd met het stofzuigen van je interieur. Zo verwijder je in ieder geval veel stofresten. Water gemengd met afwasmiddel is een goed middel om je bekleding schoon te maken. Spoel altijd af met lauw water en gebruik vervolgens een schone doek. Poets elke stoel in zijn geheel zodat je geen kleuronderbrekingen krijgt. Verder zou je kunnen kiezen voor garagezeep. Garagezeep werkt het beste als je te maken hebt met zeer hardnekkige vette vlekken of roestvlekken. Gebruik een borstel en wat water om de vlekken weg te krijgen. Mocht je je auto bekleding reinigen toch iets te veel werk vinden, laat je interieur dan poetsen door een bedrijf!

https://www.washandcare.nl/autobekleding-reinigen-stomen/