VSENV
Image default
Bedrijven

Hoe eet je makkelijk gezond als je het druk hebt?

Dat gezond eten goed voor je is, weet iedereen. Het maakt daarbij niet uit wat je doel is, wat je werk is en wie je bent. Toch kan het lastig zijn om gezond te eten als je het druk hebt. Je zou het wel willen, maar je hebt er simpelweg de tijd niet voor. Iedere ochtend denk je weer dat je dat broodje ook wel gewoon in de kantine kan halen in plaats van onderweg, maar iedere dag wordt het toch weer de kantine. Ook door de dag heen heb je honger, omdat je simpelweg je tussendoortjes niet meeneemt. Klinkt dit herkenbaar? Met een paar kleine aanpassingen in je voedingspatroon kan je ook met een druk leven gemakkelijk gezonder gaan eten.

 

Groente

Groente eten tussendoor is een kleine aanpassing die je kan maken, waardoor je makkelijk gezonder eet. Groente zit vol vezels, vitaminen en mineralen die je nodig hebt. In plaats van alleen bij je avondeten groente te eten, kun je er dus ook overdag al mee beginnen. Het is sowieso een goed idee, want veel mensen eten ook bij hun avondeten te weinig groente. Je kan het beste 200 tot 250 gram groente per dag eten. Lijkt dat veel? Je hoeft geen halve komkommer te gaan eten op je werk. Je kan gemakkelijk meer groente binnenkrijgen door op je boterham met kaas ook wat komkommer te leggen. Of maak eens een keer een groentesoepje en neem die mee naar je werk.

 

Drank

Gezonder eten zit niet alleen in het eten, maar ook in de drankjes die je drinkt. Het kan goed zijn dat je je calorieën ook drinkt. Laat drankjes als frisdrank of sap staan en drink het liefst water of thee. Af en toe een kopje koffie kan ook geen kwaad.

 

Fruit

Een andere gemakkelijke aanpassing is fruit meenemen naar je werk als tussendoortje. Je hebt fruit nodig, maar waarschijnlijk eet je het bijna nooit. Koop fruit in de winkel en neem iedere dag een appel, peer of banaan mee naar je werk. Je kan deze zo opeten, je hoeft het fruit niet per se te schillen. Vind je gezond eten toch lastig, maar wil je dit wel echt gaan doen? Dan kan je altijd eens langsgaan bij een diëtistenpraktijk in Eindhoven of ergens anders. De diëtistenpraktijk in Eindhoven of ergens anders kent veel kleine aanpassingen, zodat jij gemakkelijker gezond kan gaan eten.

https://samen-sterk.com/dietist-eindhoven/