VSENV
Image default
Bedrijven

Kleurtjes, vleugeltjes en zangstemmetjes

Een vogel aanschaffen is iets wat veel mensen graag zouden willen. De verschillende kleurtjes, mooie zangstemmetjes en de schattige kopjes laten je smelten. Populaire vogeltjes zijn kanaries en grasparkieten. Ze hebben echter dagelijkse verzorging nodig, zoals een schone kooi en regelmatig water en voeding. Je kunt dus niet zomaar even op reis. Een goede oppas is in dat geval echt essentieel. Gemiddeld wordt een parkiet zo’n 10 jaar oud en een grasparkiet wel 15 tot 20 jaar. Als je vogeltjes aanschaft, ga je dus een lange termijn investering aan.

Verzorging, opvoeding, een huisje en voeding

Een vogeltje eet allerlei soorten voer. Het verschilt wel per soort wat ze eten. Tegenwoordig is er van alles verkrijgbaar op het gebied van voeding. Of je nu gaat voor strooivoer onkruidvrij of je wilt een meelworm kopen, het kan allemaal. Een meelworm kopen wordt populair en dit kun je in een speciaalzaak of bij tuincentra krijgen. Strooivoer onkruidvrij is overigens ook prima verkrijgbaar. Verder dien je een kooi aan te schaffen die groot genoeg is. De vogeltjes kunnen zo fijn rondvliegen. Je kunt natuurlijk ook gaan voor een volière. Je dient dan wel te zorgen dat er een binnenverblijf is voor de vogeltjes. Zo’n binnenverblijf moet tochtvrij én vorstvrij zijn. Als bodem kun je gaan voor schelpenzand. Schaf ook minimaal 2 stokken aan voor je vogels. Maak de voederbakjes wekelijks schoon en verschoon de kooi ook met enige regelmaat. De nageltjes van de vogeltjes dienen geknipt te worden. Uiteraard kunnen ze ook niet zonder schoon drinkwater en voeding. Je kunt een parkietje of papegaai prima tam maken. Het werkt het beste als je het vogeltje dan elke dag even uit zijn kooi haalt zodat hij aan je kan wennen. Parkieten kunnen zelfs woorden zeggen als je ze dat aanleert. Een vertrouwensband is dan wel essentieel.

Een veilige omgeving

Je kunt de vogeltjes ook laten rondvliegen door de kamer. Pas wel op met allerlei gevaarlijke voorwerpen. Houtkachels, kaarsen en planten die giftig zijn bijvoorbeeld zouden gevaarlijk kunnen zijn. Vergeet daarnaast niet om de gordijnen dicht te doen, zodat de vogels niet tegen je raam aan knallen.

https://thebirdfamily.nl/product/strooivoer-high-energy-plus-met-gepelde-pinda-onkruidvrij/