VSENV
Image default
Bedrijven

Tips voor je rijexamen in Etten Leur

Het is zover, je mag gaan afrijden. Als je bij een rijschool in Etten Leur je rijlessen hebt genomen dan moet je je rijexamen gaan voldoen in Roosendaal of Breda omdat er in Etten Leur zelf geen CBR zit. Vraag dus tijdig bij je rijinstructeur aan welke van de twee steden het zal worden en rijd ook voldoende in beide steden om je bekend te maken met de routes en eventuele valkuilen in de stad. 

Zorg ervoor dat je goed uitgerust bent 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Als je op mag voor je rijexamen ben je er sowieso al klaar voor. Maak jezelf dus niet al te druk de avond voor je rijexamen. Ga op tijd slapen als je rijexamen al vroeg in de ochtend is zodat je niet te moe bent om te rijden. De avond ervoor kun je ook bijvoorbeeld een film gaan kijken of afspreken met vrienden om jezelf niet te veel in de zenuwen te werken. Let wel op als je gaat afspreken met vrienden die al wel hun rijexamen hebben gedaan dat je je niet te veel naar hun verhalen luistert over hun ervaring.  Ze bedoelen het vast goed maar hun ervaring gaat toch anders zijn dan die van jou. Het is belangrijk dat je wel op dezelfde manier blijft rijden zoals je rijinstructeur van de rijschool in Etten Leur je heeft aangeleerd.  

Fouten maken is normaal, ook in het verkeer

De dag is aangebroken en je mag gaan afrijden. Misschien heb je van tevoren nog een rijles gehad met je rijinstructeur om zo goed mogelijk voorbereid te zijn. Ben je toch erg zenuwachtig, dan kun je dit ook aangeven bij de examinator. Mocht je jezelf erop betrappen dat je een foutje maakt tijdens het rijexamen dan is dat niet heel erg. Iedereen maakt wel eens fouten in het verkeer. Het belangrijkste hieraan is de manier waarop je het oplost.

Was je bijvoorbeeld vergeten je knipperlicht aan te zetten voordat je afsloeg dan kun je het corrigeren door in de bocht alsnog deze aan te zetten en er later extra op te letten. Blijf vooral niet zitten met deze fout, je wordt beoordeeld op de hele rit en niet afgestraft op 1 kleine fout. Zet jezelf eroverheen en concentreer je op de rest van de rit. Wees ook niet bang voor je rijexaminator, hij of zij is ook maar een mens die zijn werk doet en ze zijn er absoluut niet op uit om je te laten zakken.

https://rijschoolviabreda.nl/rijschool-etten-leur/