VSENV
Image default
Bedrijven

Waar kun je straks aan het werk als je je opleiding in de zorg hebt afgerond? Je leest het hier!

Hoera! Je bent afgestudeerd van een opleiding in de zorg! Nu kan het echte leven gaan beginnen. Of misschien ben je nog een aantal jaartjes aan het studeren maar wil je toch al een beetje gaan oriënteren wat de mogelijke functies zijn waar je eventueel werkzaam zou kunnen zijn. Of naar welke zorgprofessional vacature ga je zoeken? Werken in de zorg is geweldig en biedt veel kansen. Of je nu in een ziekenhuis of in de meer academische sector wilt werken, er zijn veel mogelijkheden om de zorgprofessional te worden die je wilt zijn. De zorg- en welzijnssector is de grootste van Nederland met meer dan 1,5 miljoen werkzame personen. Maar de behoefte aan medewerkers is nog steeds erg groot. Des te meer reden dus om je eens goed te oriënteren. Hieronder lees je meer!

Waar kun je beginnen?

Het gebied van gezondheid en welzijn is verdeeld in vele takken. Verpleging, verzorging en thuiszorg is veruit de grootste bedrijfstak. Naast onderstaande branches zijn er maatschappelijke en maatschappelijke onderverdelingen zoals verpleging, verzorging en thuiszorg, ziekenhuis- of medisch specialistische zorg, GGZ, gehandicapten zorg, jeugdzorg of huisarts en gezondheidscentrum. Er zijn zeven niveaus om in de zorg te werken. Het begint op niveau 1 op het mbo en eindigt op niveau 7, een masteropleiding aan de universiteit. Kijk dus ook of je vooropleiding past bij de functie die je graag zou willen vervullen. Wellicht vind je het wel het overwegen waard om nog te gaan doorstuderen na je huidige opleiding?

Wat past er bij jou?

Natuurlijk is het goed om op zoek te gaan naar een functie die echt bij jouw past. Vergeleken met de rest van de economie hebben veel zorgmedewerkers een langdurig contract. De meesten werken ook parttime. 15% van de gezondheidswerkers is zelfstandig ondernemer. Hoewel de meeste medewerkers in dienst zijn van een zorgorganisatie, zijn er veel redenen om voor detachering te kiezen, zoals de mogelijkheid om voor meerdere organisaties en in verschillende functies te werken. Kijk dus hierbij ook wat het beste bij jou past! Je kunt bijvoorbeeld vooral op zoek gaan naar een zorgprofessional vacature. Een zorgprofessional vacature kan erg breed zijn. Zo zit er vast altijd iets voor jou tussen!

https://healthz.eu/