VSENV
Image default
Bedrijven

Wat is bedrijfskunde?

Bedrijfskunde wordt al millenia lang beoefend en is hand in hand ontstaan met de eerste verstedelijkingen. Het bestuderen van concurrentiegedrag en kansen in de markt ontdekken was namelijk ook toen al van enorm belang. Tegenwoordig is bedrijfskunde ver door ontwikkeld en is het daadwerkelijk een vakgebied te noemen.

 

Het antwoord op de vraag: “Wat is bedrijfskunde”? Is dan ook: “Bedrijfskunde is een vakgebied waarin men zich voornamelijk bezighoudt met de marketingomgevind (micro, meso en macro) van organisaties en bedrijven”.

 

Wat doet een bedrijfskundige?

Een bedrijfskundige houd zich voornamelijk bezig met de manier waarop een bedrijf georganiseerd is en zorgt ervoor dat het bedrijf gezond blijft functioneren. Een bedrijfskundige slaat een brug tussen verschillende afdelingen en hiërarchische niveaus binnen een bedrijf, zodat de doelen en visie van het bedrijf gewaarborgd blijft en er alignment alom in de organisatie is. Dit bevordert samenwerking en co-creatie van verschillende afdelingen.

 

Wat moet je studeren om bedrijfskundige te worden?

Om een goede bedrijfskundige te worden heb je educatie nodig. Dit kan natuurlijk op verschillende manieren. Je kunt een HBO studie bedrijfskunde doen of een thuisstudie. Wel is het aan te raden om een stage bedrijfskunde te doen voor de nodige praktijkervaring. Dit kan wat lastig zijn met een thuisstudie, maar het hoeft niet onmogelijk te zijn. Toch is het fijn voor veel mensen dat een stage bedrijfskunde een verplicht karakter heeft en / of een stagiaire een verbinding heeft met een educatieve instelling.

 

Welke vooropleiding heb ik nodig als ik nog geen HAVO diploma heb?

Als je nog niet beschikt over de juiste diploma(‘s) om aan een studie bedrijfskunde te beginnen, dan kan dat voor jou betekenen dat je een vooropleiding nodig hebt. In essentie doet het er weinig toe welke vooropleiding het is, als het maar met marketing communicatie te maken heeft.

http://fiks.nl/stage/bedrijfskunde