VSENV
Image default
Tweewielers

Zo kies je de juiste scooterverzekering

Net als wanneer je een auto koopt, waarmee je de openbare weg betreed, ben je ook met een scooter verplicht een WA verzekering af te sluiten. Dit betekent dat je een verzekeraar zou moeten uitkiezen waaraan jij maandelijks premie betaald, zodat je bij eventuele schade de kosten worden vergoed. Echter is dit wel afhankelijk van het type verzekering dat je hebt afgesloten. Een WA verzekering vergoed namelijk alleen de kosten aan de andere partij, de kosten voor je eigen schade dien je dan zelf te vergoeden. Om je een idee te geven hoe je de juiste verzekering kiest, hebben we een aantal tips voor je.

 

Leeftijd van je scooter

Wanneer je een nieuwe scooter koopt, dan is het aan te raden om te kiezen voor een allrisk verzekering. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je bij het uitrijden van de straat onderuit gaat en je direct je volledig kappenset opnieuw kunt laten spuiten. Door je scooter allrisk te verzekeren, worden deze kosten, vaak met uitzondering van het eigen risico volledig vergoed. Koop je een tweedehands scooter, dan is het verstandiger om te kiezen voor een WA verzekering. De meerprijs voor een allrisk weegt dan vaak niet op tegen de eventuele voordelen.

 

Hoe vaak gebruik je je scooter

Rijd jij dagelijks naar je werk of naar school? Dan is het misschien verstandig om niet alleen te kiezen voor een goede verzekering, maar ook voor een extra dekking. Zo kun je bijvoorbeeld ook pech onderweg afsluiten, zodat je eenvoudig kunt worden geholpen wanneer je met pech langs de kant staat. Uiteraard is het wel de bedoeling dat je je scooter dan op de juiste manier behandeld. Dus maak gebruik van scooterhoezen om je scooter te beschermen tegen regen, hagel en sneeuw. 

 

Aanvullende dekking

Naast je scooterverzekering, kun je ook je accessoires verzekeren. Hierbij moet je denken aan onder andere Scooterhelmen, maar ook het slot, je windscherm en alle andere accessoires die mogelijk zijn bij het gebruik van je scooter. Zo kun je bijvoorbeeld bij schade aan je windscherm ook hier een vergoeding voor krijgen. Wel zo fijn, vind je niet?