VSENV
Image default
Bedrijven

Welke taken kun je als mkb uitbesteden?

Met name als je steeds meer groeit als mkb-bedrijf, moet je soms keuzes maken. Wil je namelijk blijven groeien? Dan betekent dit soms dat je nog meer de aandacht richt op jouw corebusiness. Daarbij vragen andere taken, zoals bijvoorbeeld de administratie om steeds meer expertise. De oplossing is om enerzijds kiezen voor extra medewerkers in de branche en aan de andere kant ga je zaken uitbesteden. Dan is natuurlijk de vraag wat besteed je wel uit en wat niet?

Administratie

Ben je geen administratief bureau? Dan is het verstandig om de administratie uit te besteden. Als er steeds meer administratie bij komt kijken is er meer expertise nodig. Al die expertise vind je nooit helemaal in één persoon. Heb je al iemand die voor jou de administratie doet? Kijk dan of diegene bepaalde zaken kan en wil uitbesteden. Dan heeft diegene er enerzijds wat werk bij om het in goede banen te leiden. Aan de andere kant kunnen de dingen waar diegene niet zoveel expertise in heeft, worden overgedragen.

Marketing bij Tools2Grow

Tenzij je zelf een marketingbureau bent, is het slim om bepaalde onderdelen van de marketing uit te besteden. Bijvoorbeeld aan een bureau zoals Tools2Grow. Bij Tools2Grow hebben ze namelijk veel expertise over marketing, onder één dak. Heb je iemand in jouw bedrijf die bijvoorbeeld heel leuk kan schrijven dan hoeft het niet zo te zijn dat je diegene niet meer nodig hebt. Het kan wel zijn dat diegene niet meer toekomt aan bijvoorbeeld adverteren op Google en hier eigenlijk wellicht ook niet de expertise voor heeft. Samen met een marketingbureau zoals Tools2Grow kun je dan bekijken wat je het beste kunt uitbesteden.

Het voordeel van een marketingbureau erbij betrekken is dat een bedrijf dan nog beter kan groeien. Goede marketing betekent namelijk ook meer klanten.

Schoonmaak

Je ziet vaak dat naarmate een bedrijf groeit, mensen zich niet meer verantwoordelijk voelen voor het schoonhouden van de gezamenlijke ruimtes. Het is dan handig om het schoonmaakwerk door een schoonmaakbedrijf te laten doen. Het zorgt er ook voor dat de medewerkers zich steeds meer kunnen specialiseren. Ieder zijn vak. Bovendien is het uurloon van een schoonmaker normaal gesproken lager, dan dat van medewerkers die zeer specifieke taken verrichten.

https://tools2grow.nl/