VSENV
Image default
Woning en Tuin

Heb je een dakraam, kies voor een velux rolgordijn

Heb je een dakraam en weet je echt niet wat je ervoor kan hangen als raambekleding? Dan is het misschien een idee om te kijken naar een velux rolgordijn. De velux rolgordijnen zijn speciaal gemaakt zodat je ze op ramen kan zetten die schuin in je dak zitten. De vlux rolgordijn past hier precies in en kan je hem schuin in je raam zetten. Daarnaast kan je zo je slaapkamer of je zolder meer sfeer geven met deze rolgordijnen. Zo kan je kiezen uit verschillende kleuren en kan je hem extra goed hierin zetten. Ook kan je kijken naar verschillende stoffen en kan je ook op deze manier de dikte veranderen. Zo kan je hem extra dik maken en kan je ervoor zorgen dat er minder zonlicht naar binnen kan komen. Op deze manier kan je het ook laten werken als een soort van isolatie en kan dit soms handig zijn. Op zolder kan het soms behoorlijk warm zijn in de zomermaanden en de rolgordijnen kunnen dan juist zorgen voor verkoeling als je ze dicht houdt.

 

Speciaal houten jaloezieën op maat kopen

Veel mensen hebben tegenwoordig gordijnen voor de ramen hangen, dit biedt enige vorm van privacy en stopt het zonlicht. Echter willen sommige mensen andere soorten raambekleding hebben omdat dit vooral mooi staat. Tegenwoordig zijn jaloezieën erg in en zie je dit steeds meer terug komen in woningen. Deze jaloezieën kan je in je raam laten zetten en deze kun je verticaal sluiten en openen. Zo kan je zelf de lichtinval bepalen en kan je ook je privacy pakken als je dit nodig hebt. Ook kan je kiezen uit verschillende soorten materialen zoals plastic, aluminium en hout. Het voordeel van houten jaloezieën op maat is dan dat het er heel natuurlijk uitziet en een rustgevende sfeer geeft. Het is echter wel van belang dat je deze houten jaloezieën op maat laat maken. Zo weet je zeker dat ze passen in je raam en kan je deze niet kapot maken hierdoor. Ook kan je zelf de kleuren bepalen en kan je bijvoorbeeld zwart kiezen voor een moderne uitstraling van je woning.

 

Overgordijnen

Ook kan je kijken naar overgordijnen en wat de voordelen van deze gordijnen zijn. Overgordijnen zorgen ervoor dat je minder licht in je woning krijgt. Dit komt doordat deze overgordijnen een extra dikke stof hebben en zorgen ervoor dat er geen licht naar binnen kan komen. Daarnaast zorgt het natuurlijk voor meer privacy doordat niemand hierdoor heen kan kijken. Ook zorgen deze gordijnen voor een betere isolatie en kunnen ze beter warmte vasthouden. Het is van belang dat deze gordijnen niet op de grond hangen, maar juist er een beetje boven zweven. Zo heb je minder last van slijtage en kan je er langer van genieten.