VSENV
Image default
Bedrijven

Werk zorgvuldig naar het rijbewijs toe

Autorijden is iets om serieus te nemen. Dit geldt trouwens voor het besturen van elk gemotoriseerd voertuig. Aangezien jij hoge snelheden kunt bereiken, zul je altijd voorzichtig en zorgvuldig te werk moeten gaan. Let daarom altijd goed op voor voetgangers, fietsers en bestuurders van minder goed beschermde voertuigen. Dat terzijde, is het autorijden op zich heel leuk om te ervaren. Vooral als je voor de eerste keer mag beginnen met het volgen van rijlessen. Zoek een geschikte rijschool bij jou in de buurt uit en plan eerst eens een proefles in. Zo krijg je alvast een gevoel voor de auto en maak je alvast kennis met de instructeur.

De basisbeginselen leren

Tijdens jouw eerste paar autorijlessen zul je voornamelijk alle basisbeginsel van het autorijden gaan leren. Te beginnen bij het sturen. Dit gebeurt meestal eerst op een niet-openbare weg. Op deze manier heb je alle ruimte om overal aan te wennen. Jij stuurt en de instructeur geeft gas en remt. Nadat je dit onder de knie hebt zul je ook mogen gas geven en remmen. Vooral het rempedaal kan gevoelig zijn, dus probeer hier een gevoel voor te krijgen. Na al deze handelingen volgt het onderdeel dat wellicht de meeste tijd zal kosten om onder de knie te krijgen. Dit onderdeel is het (ont-)koppelen en schakelen. Je zult namelijk goed moeten aanvoelen wanneer de koppeling opkomt en je zult hierop moeten anticiperen door licht gas bij te geven.

De auto theorie leren

Iets wat net zo belangrijk is als de praktijk, is de auto theorie leren. In het theorie boek staan namelijk alle verkeersregels en richtlijnen die je moet weten. Ook kun je makkelijk de auto theorie leren, aangezien er genoeg vragen bestaan. Ook kun je online veel vragen omtrent de auto theorie leren.

https://theorie-oefenexamen.nl/