VSENV
Dienstverlening

Als u materiaal wilt scheiden, dan heeft u een op maat gemaakte trilzeef nodig

Een trilzeef is een apparaat waarmee u materialen van elkaar kunt scheiden. Dit is in een groot aantal industrieën natuurlijk een belangrijk onderdeel van het productieproces. Misschien wilt u als fruitproducent uw appels op grootte kunnen sorteren, of wilt u als baggerbedrijf het water zorgvuldig kunnen scheiden van het zand. Dit alles is mogelijk met een trilzeef, ook wel schudzeef genoemd. Het materiaal wordt naar de zeef getransporteerd, het wordt gescheiden en u kunt er verder mee doen wat u wilt. Een op maat gemaakte schudzeef van PAJA Triltechniek kan uitgerust worden met verschillende zeefdekken en met diverse in- en uitlopen, zodat de zeef exact aansluit op uw specifieke behoeften.

De werking van de schudzeef

Schudzeven werken met het principe dat alles wat een korrel heeft, gefilterd kan worden. U kunt dus de meest kleine materialen zoals melkpoeder en zand zeven uit materialen die een grotere korrel hebben of water bevatten. Via een transportband wordt de te zeven materie naar de trilzeef gebracht. Daar aangekomen wordt het geschud en gezeefd, zodat alleen de kleinere onderdelen door de zeef vallen en de grotere stukken achterblijven. De triltechniek zorgt ervoor dat er effectief wordt gefilterd en dat er geen materialen achterblijven die daar niet horen. Dit kan meerdere malen worden gedaan, zodat u met één trilzeef verschillende groottes kunt sorteren. Vervolgens gaan deze gesorteerde producten de productielijn in en kunt u deze verder verwerken zoals gewenst.

Een trilzeef voor elke situatie

Schudzeven worden gebruikt bij een verscheidenheid aan toepassingen, zoals in de levensmiddelenindustrie, de betonindustrie, in testomgevingen en in recycling. De trilzeven van PAJA Triltechniek zijn gemakkelijk schoon te maken en worden voor u op maat gemaakt. U kunt kiezen uit en standaard trilzeef, maar soms kan een vingerzeef of een stavenzeef beter zijn voor u. Als u uw wensen bespreekt, dan is er ook voor uw bedrijf een schudzeef waarmee u uw productielijn nog verder kunt bevorderen.

https://paja.nl/