VSENV
Image default
Electronica en Computers

Inductieplaat kopen?

Inductieplaat kopen? De beste kookplaten voor inductie van 2020 vind je op Vsenv.nl.

In dit artikel vind je:

  • Waarom een inductieplaat kopen
  • Welke inductieplaat heb je nodig
  • Horen inductie pannen bij de plaat?
  • en meer!

Waarom een inductieplaat kopen?

Een inductie kookplaat is een kookplaat die puur en alleen de pan verwarmt. Je hebt dus geen last van een heet oppervlak als je een inductieplaat gaat kopen.

Daarnaast heeft een kookplaat voor inductie nog meer handige functies. Denk aan het hebben van verschillende standen, zodat je altijd de juiste kookplaat voor inductie kiest met de juiste temperatuur.

Inductiekookplaten zijn tegenwoordig erg in de mode omdat kookliefhebbers van ze houden vanwege hun geweldige prestaties en efficiëntie. De markt biedt momenteel echter een breed scala aan modellen en om de juiste apparatuur te kiezen, is het belangrijk dat er bepaalde elementen zijn waarmee rekening moet worden gehouden.

Wat is een inductiekookplaat?

De ingebouwde of mobiele inductiekookplaat is een huishoudapparaat voor het bereiden van voedsel. Het werkt dankzij het magnetische veld dat warmte genereert en verwarmt de container die erop wordt geplaatst terwijl het koud blijft.

Het heeft een of meer open haarden afhankelijk van het model en biedt verschillende kookniveaus. De inductiekookplaat heeft ook een aanraakbedieningspaneel om eenvoudig de kracht van de open haarden te regelen, evenals een timer.

Hoe een inductiekookplaat kiezen?

Er zijn 1-pits, 2-pits, 3-pits, 4-pits inductiekookplaten en zelfs 5-pits inductiekookplaten op de markt. Om het juiste model te verkrijgen, moet u kiezen op basis van uw behoeften. Modellen met een of twee open haarden nemen weinig ruimte in, maar bieden minder mogelijkheden.

Inductiekookplaten met 3 of meer branders zijn praktischer, omdat ze ten minste een krachtigere en grotere haard bieden die geschikt is voor verschillende containergroottes. Sommige van deze apparaten hebben een modulaire zone die bestaat uit verschillende onafhankelijke inductoren om op verschillende vermogens te koken.

Het vermogen bepalen

Vermogen is ook een van de criteria waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van de juiste inductiekookplaat. Uitgedrukt in Watts kan dit variëren, afhankelijk van het model. Hoe krachtiger het apparaat, hoe hoger de maximale temperatuur.

Merk op dat de fabrikanten het totale vermogen en het vermogen van elke kachel vermelden. Grotere branders zijn vaak krachtiger. Het vermogen hangt echter ook af van de functie van de kachel. Een sudderkachel heeft bijvoorbeeld minder vermogen nodig dan een kachel die bedoeld is voor een ander type koken. Wij adviseren u daarom om een ​​inductiekookplaat met 4 kookzones met verschillende vermogens te kiezen om verschillende gerechten te kunnen bereiden.

https://www.inductiekookplaat.net