Welke tips kun je goed gebruiken als je wil besparen op je stroom

door

Welke tips kun je goed gebruiken als je wil besparen op je stroom

 1. Installeer een nieuwe ketel

Als uw ketel meer dan 15 jaar oud is, loopt u mogelijk 20% besparing op de energierekening mis. Het installeren van een condensatieketel zou tot 32% kunnen oplopen, en sommige slimme verwarmingsregelaars zouden u 40% besparen.

U kunt zelfs in aanmerking komen voor een overheidssubsidie ​​om de kosten van een nieuwe ketel te dekken – u kunt controleren of u in aanmerking komt op de website voor ketelbeurzen. Ook is het mogelijk om te beginnen met stroom vergelijken, daar kun je ook nog behoorlijk wat geld mee besparen.

2. Doe het wasgoed op een koele was

Wist je dat je £ 52 per jaar zou kunnen besparen, gewoon door je te laten wassen tot 30 ° C? Veel wasmiddelen zijn nog steeds net zo goed schoon bij een koele wasbeurt – het kan nodig zijn om afwisselend een warmere cyclus uit te voeren om uw wasmachine sprankelend te houden.

Je kunt ook je was te drogen hangen of een droogrek gebruiken in plaats van een wasdroger. Als je een wasdroger gebruikt, moet je hem niet te vol doen met echt doorweekte kleding – draai hem eerst en je kleding droogt sneller en verbruik minder energie.

3. Verspil geen water

Er zijn veel manieren om de hoeveelheid water die je gebruikt te verminderen:

  • Besteed minder tijd in het bad. Douches gebruiken slechts twee vijfde van het water dat nodig is om een ​​bad te vullen. Bovendien bespaart u tijd en geld.
  • Neem slimmere douches. Als u elke dag een minuut minder in de douche doorbrengt, bespaart u £ 7 per jaar per persoon. En het plaatsen van een waterbesparende douchekop kan u geld besparen op zowel uw verwarmingskosten als uw waterrekening.
  • Sloot de vaatwasser uit. Afwassen verbruikt minder water en minder energie dan een vaatwasser. Bovendien kunt u gebruiken wat er overblijft om uw planten water te geven als deze eenmaal zijn afgekoeld.
  • Repareer lekkende kranen. Draai de kranen op de juiste manier uit en maak de druppelaars vast. Een druppelende kraan kan tot 1400 liter warm water per jaar verspillen.
  • Overvul uw waterkoker niet. Vul je waterkoker alleen met het water dat je nodig hebt. Dit bespaart energie en water.

4. Ontwerpen bewijs

Daken, vloeren, wanden en ramen profiteren allemaal van een beetje tochtvastheid. Professionele concept-proofing kost ongeveer £ 200, maar u kunt het zelf voor veel minder doen – en u kunt maximaal £ 20 per jaar besparen.

Overweeg hoe u tochtstrips op uw deuren plaatst, hoe u een schoorsteentrek isoleert en hoe gaten in uw vloeren of plinten worden geblokkeerd.

Het plaatsen van planken boven uw radiatoren kan helpen warme lucht de kamer in te leiden. En het plaatsen van folie achter radiatoren op buitenmuren kan de buiten verloren warmte helpen verminderen.

5. Isoleer uw huis

Je kunt een kwart van je warmte verliezen via een niet-geïsoleerd dak, maar als je je dak geïsoleerd krijgt, kun je £ 175 per jaar besparen.

Muurisolatie is de meest kosteneffectieve manier om energie te besparen bij u thuis – tot 33% van de warmte gaat verloren via de muren.

Het aanbrengen van polyethyleen op uw raamkozijnen is een kortdurend alternatief voor dubbele beglazing. Je kunt ook een isolatiemantel kopen voor je warmwatertank voor ongeveer £ 10, wat je tot £ 15 per jaar zou kunnen besparen.

6. Controleer uw energierekening

Als u uw energierekening regelmatig in de gaten houdt, kunt u begrijpen wanneer u de meeste energie verbruikt en of u een goedkoper tarief kunt krijgen.

Het geven van regelmatige meterstanden kan u ook helpen geld te besparen, omdat u uw leverancier een nauwkeuriger beeld van uw energieverbruik geeft.

7. Genereer uw eigen duurzame energie

Als u een eigen huis bezit, kunt u uw eigen groene energie genereren met zonnepanelen, een windturbine of andere duurzame energiebronnen.

U krijgt alle energie die u genereert, betaald en u krijgt ook extra betalingen voor elke energie die u weer naar het netwerk exporteert

 

https://vergelijk-gratis.nl/energie/

Over de auteur