VSENV
Image default
Eten en drinken

Milieuvriendelijk bakje koffie drinken? Kies voor duurzame koffiebekers!

Wil je graag een milieuvriendelijk bakje koffie drinken? Kies dan voor duurzame koffiebekers. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en veel bedrijven zijn hiermee bezig. Duurzame bekers zijn bijvoorbeeld gemaakt van karton dat biologisch afbreekbaar is. Dit is een beter alternatief in vergelijking met plastic bekers. Want deze materiaalsoort is niet biologisch afbreekbaar. In dit artikel gaan we dieper in op de nadelen van plastic bekers en de voordelen van duurzame koffiebekers. Zo hopen we je een stukje bewuster te maken en dat je vanaf nu af aan kiest voor duurzame koffiebekers. Want, hoe meer duurzame en bewuste keuzes we met zijn allen maken, des te beter we klimaatverandering kunnen tegengaan. 

Wat zijn de nadelen van plastic? 

Plastic bekers zijn gemaakt van materialen die veel energie kosten om te produceren en veel afval achterlaten. En dat terwijl plastic niet biologisch afbreekbaar is. Duizenden tonnen plastic worden jaarlijks in de oceanen gegooid, waardoor er steeds meer plastic vervuiling ontstaat in onze wereldzeeën. Om dit tegen te gaan is het belangrijk dat we gezamenlijk duurzame keuzes maken.

Duurzame koffiebekers

Duurzame bekers worden gemaakt van materiaal dat biologisch afbreekbaar is. Kies bijvoorbeeld voor FSC®-keurmerk bekers. Deze bekers worden gemaakt van bomen die zorgvuldig zijn gekapt in bossen die goed worden onderhouden. Duurzaamheid is meer dan kiezen voor biologisch afbreekbare koffiebekers, dus zoals eerder gezegd is bosbehoud ook belangrijk. Duurzame koffiebekers kunnen ook een statement zijn. Kies voor bekers met het FSC®-keurmerk en laat aan je klanten zien dat jij actief meedoet om recyclebare producten te gebruiken.

Wat zijn de voordelen van duurzame bekers? 

Duurzame koffiebekers zijn milieuvriendelijk, want ze hebben een lagere CO2-voetafdruk in vergelijking met plastic. Ook zijn ze recyclebaar, waardoor er minder afval wordt geproduceerd.  Duurzame bekers zijn veel steviger dan plastic bekers, waardoor ze minder snel scheuren of lekken. Duurzaamheid is ook slim voor ieders portemonnee. Duurzame koffiebekers zijn betaalbaar en hoeven niet voortdurend vervangen te worden. Kies daarom voor duurzame bekers in plaats van plastic!

Welke duurzame koffiebekers zijn er? 

Er zijn tal van duurzame koffiebekers op de markt. Kies bijvoorbeeld voor een beker gemaakt van pulp of papier. Deze kunnen in veel verschillende formaten worden gemaakt en hebben vaak een afdrukbare buitenzijde.  Duurzame koffiebekers gemaakt van papier of pulp zijn vaak goedkoper dan plastic bekers. Ook kun je kiezen voor een koffiebeker die gemaakt is van bamboe.  Bamboe is een sterk, milieuvriendelijk materiaal dat gemakkelijk te recyclen is. Duurzame bekers van bamboe zijn vaak bestand tegen hoge temperaturen en kunnen in de magnetron worden gebruikt.

Wat is de conclusie? 

Duurzame koffiebekers zijn een goed alternatief voor plastic bekers. Duurzaamheid helpt bij het verminderen van afval en milieuvervuiling, wat goed is voor onze planeet. Duurzame bekers zijn steviger dan plastic en ook nog eens betaalbaar. Kies daarom voor duurzame koffiebekers in plaats van plastic! Dit is niet alleen beter voor de aarde, maar ook veel goedkoper! Zo draag jij je steentje bij aan een betere wereld.  

 

https://takeaware.nl/collections/koffiebekers