VSENV
Image default
Woning en Tuin

Waarom heb ik een kachel nodig?

Wat is er nou fijner dan ‘s avonds lekker thuis te zitten met een kopje thee en een goed boek? Of juist een gezellige avond met vrienden of familie. Dan is het extra aangenaam als je huis ook nog eens lekker warm is. Een kachel kan hierbij helpen. Er zijn diverse soorten haarden verkrijgbaar, op gas, propaan of bio-ethanol. Houtkachels zijn er in vele soorten en maten. Zo is er altijd wel een geschikte haard die past bij jouw wensen én interieur. Welke verschillende soorten kachels er zijn lees je in het vervolg van deze blog.

Verschillende soorten haarden

Op de markt zijn veel verschillende soorten haarden. De meest bekende soorten zijn gashaarden, propaanhaarden, bio-ethanol haarden en houtkachels. Wanneer je kiest voor een gashaard dan heb je keuze uit twee soorten: open haarden of inbouwhaarden. Openhaarden hebben eigenlijk maar één nadeel, en dat is dat ze minder rendement halen uit het gas dan inbouwhaarden. Dit betekent dat ze iets meer gas verbruiken per uur. Het grote voordeel van open haarden is dat deze net wat meer sfeer in huis brengen dan inbouwhaarden. Bovendien hoef je geen ingrijpende aanpassingen te doen in huis om een open haard te kunnen plaatsen. Wil je toch liever een inbouwhaard? Dan heb je de keuze uit twee types: schouw- of wandhaarden. Schouwhaarden worden ingebouwd in de muur tussen twee vertrekken en vullen de ruimte optisch mooi aan. Wandhaarden daarentegen worden aan de wand bevestigd en vallen dus op door hun design. Als je gaat fornuizen shoppen, is het belangrijk om even stil te staan bij welk type haard bij jouw woning en smaak past.

Hoe kom ik aan een open haard?

Wanneer je op zoek bent naar een open haard, zijn er veel zaken waar je rekening mee kunt houden. Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat de open haard bij het interieur past en dat deze voldoet aan jouw eisen. Daarnaast is het aan te bevelen om een open haard bij jouw in de buurt te kopen, omdat dit het onderhouden ervan makkelijker maakt. Wanneer je problemen hebt met deze open haard, weet je zeker dat het eenvoudig opgelost kan worden. Tot slot is het verstandig om reviews van eerdere klanten mee te nemen. Als zij positief zijn over het bedrijf, kun je er eigenlijk wel vanuit gaan dat jij dezelfde ervaring met het bedrijf hebt. Wanneer je woonachtig bent in het oosten van het land, is het mogelijk om haarden in Zutphen, haarden in Apeldoorn of haarden in Deventer aan te schaffen. Neem altijd eerst contact op met het bedrijf om er zeker van te zijn dat het product dat je koopt voldoet aan jouw eisen.

https://www.kachelswk.nl/