VSENV
Image default
Financieel

Afluister apparatuur opsporen

Wat is de waarde van het bewaren van je (zakelijke) geheimen? Verborgen afluisterapparatuur brengt je bedrijfsgeheimen en/of je privacy in gevaar! Wil je controleren of je wordt bespioneerd? Je kunt afluister apparatuur opsporgen door gebruik te maken van geavanceerd detectiesysteem. Het is ook mogelijk om mogelijke afluister praktijken te verstoren. Zo voorkom je het afluisteren van belangrijke gesprekken.

 


http://www.youtube.com/watch?v=PglKbN0cVUM

 

Gevaren van afluister apparatuur

Bij industriële spionage wordt er gebruik gemaakt van afluisterapparatuur en verborgen camera’s om bedrijfsgeheimen te stelen. Als gevolg daarvan lijdt je bedrijf imagoschade en financieel verlies. Je loopt vooral risico’s als je betrokken bent bij geavanceerde technische producten of geheime productieprocessen. Je loopt ook een verhoogd risico op bedrijfsspionage tijdens een overname, een rechtszaak of een uitbreiding van je klantenbestand.

Heb je het idee dat je wordt afgeluisterd? Maak dan gebruik van een verstoorzender. Ook kun je de ruimte laten controleren op afluisterapparatuur en verborgen camera’s. Afluisterapparatuur kan niet alleen in een ruimte aanwezig zijn, maar ook in een computer, telefoon of auto. Voor particulieren vinden we afluisterapparatuur in het huishouden, bijvoorbeeld in de woonkamer of slaapkamer.

Een signaal detector maakt het zelf opsporen van afluisterapparatuur mogelijk. Dit betreft apparaten die HF-signalen, 2G, 3G en 4G-signalen, WLAN en Bluetooth kunnen detecteren. Al deze signalen kunnen worden gebruikt door verschillende afluisterapparatuur. De meest geavanceerde afluister detectie apparaten kunnen al deze signalen ontvangen. De goedkopere modellen zijn geschikt voor het detecteren van bepaalde frequenties. Weet je niet zeker wat voor afluisterapparatuur wordt gebruikt? Kies dan voor de meer uitgebreide detectie.

 

Professioneel opsporen van afluisterapparatuur

Staat je bedrijf of privéleven bloot aan een extra risico en wilt je er zeker van zijn dat je niet wordt afgeluisterd? In dit geval is het beter om een professioneel overzicht van de afluisterapparatuur te gebruiken. De onderzoeker zal de ruimte of het gebouw grondig controleren op de aanwezigheid van afluisterapparatuur of verborgen camera’s. Hij maakt ook gebruik van professionele onderzoeksapparatuur.

Dit maakt het mogelijk om elk afluistersysteem te traceren. Dit gebeurt in één of meerdere ruimtes, in computers, laptops en (mobiele) telefoons. De auto of woning kan ook worden gecontroleerd als dat nodig is. Het uitgangspunt is de aanwezigheid van afluisterapparatuur om deze te vinden. Dankzij deze methode kunt je er zeker van zijn dat je de beste aanpak krijgt met goede resultaten.