VSENV
Image default
Gezondheid

Alles wat je wilt weten over waterfilters

Helaas neemt de milieuvervuiling steeds meer toe. Het wordt daarom lastiger om water voldoende te zuiveren. Ben jij bewust bezig met je gezondheid en maak jij je hier ook zorgen over? Dan is een waterfilter van Soft Water Systems een heel geschikte oplossing voor jou. Steeds meer mensen hebben een waterfilter in hun huis, waardoor zij altijd voorzien zijn van gezond drinkwater. Natuurlijk is jouw kraanwater niet super gevaarlijk, het wordt immers getest op allerlei schadelijke stoffen. Maar door verschillende tolerantieniveaus mogen er toch nog allerlei stoffen in het kraanwater zitten.

Schadelijke stoffen in drinkwater

In jouw drinkwater zitten dus restanten van schadelijke stoffen. En tijdens korte periodes van normoverschrijding kan de concentratie hiervan zelfs nog iets hoger zijn. Een waterfilter houdt restanten die nog in het water zitten tegen. Hierdoor ben je dus verzekerd van zuiver en gezond water. Er is een lijst met stoffen die in het drinkwater zijn aangetroffen. Hieronder een kleine opsomming:

  • Hormoonverstorende stoffen

  • Bètablokkers

  • Geneesmiddelen

  • Cholesterolverlagende middelen

  • Antibiotica

  • Herbiciden en pesticiden

  • Röntgencontrastmiddelen

  • Chemicaliën

  • Olie en benzines

Water in hele huis filteren

Als je gezonder water wilt drinken, is het verstandig om voor het hele huis een waterfilter te regelen. Bij de aanschaf is het belangrijk dat je op een aantal punten let. Er zijn namelijk heel veel filters op de markt, maar een groot deel daarvan werkt niet naar behoren of werkt helemaal niet. Koop daarom altijd een waterfilter van een zeer hoge kwaliteit. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat naast chemische restanten ook zware metalen tegengehouden worden. Let er daarnaast op dat de behuizing van het filter zoveel mogelijk RVS is; dus roest vrij staal. Verder moet het makkelijk zijn om de waterfilter te vervangen en moet hij het water ook kunnen vitaliseren.

Kies nu voor gezond drinkwater

Kies daarom voor een waterfilter van Soft Water Systems. Je bent dan zeker gegarandeerd van goede kwaliteit. Naar verwachting zullen de effecten van milieuvervuiling in de toekomst helaas nog niet afnemen. Het is daarom verstandig om nu het roer om te gooien. Kies voor een goede gezondheid, kies voor gezond drinkwater.