VSENV
Image default
Gezondheid

Invisalign beugel, iets voor jou?

Iedereen wil natuurlijk mooie, rechte tanden. In veel gevallen worden tandcorrecties uitgevoerd door een orthodontist wanneer mensen jong zijn en net hun volwassen gebit hebben. Maar het kan gebeuren dat je om wat voor reden dan ook vroeger geen beugel hebt gehad. Dan kun je er op latere leeftijd altijd nog voor kiezen om alsnog een beugel te nemen. Maar dat is een stuk duurder en bovendien is een beugel vaak onpraktisch in het dagelijks leven. Er is ook een andere mogelijkheid. De Invisalign beugel is een speciale beugel voor volwassenen en heeft een aantal flinke voordelen ten opzichte van de traditionele slotjesbeugel.

Dit zijn de voordelen van Invisalign

De Invisalign beugel heeft verschillende voordelen in vergelijking met de beugel die je meestal krijgt wanneer je jong bent, de slotjes- of plaatjesbeugel.

Zo is de beugel van Invisalign uitneembaar. Dat betekent dat je gewoon kunt eten of een presentatie kunt houden op je werk of op school. Het is ook makkelijker voor het verzorgen van je gebit. Omdat je de beugel uit kunt nemen kun je gewoon je tanden poetsen of naar de mondhygiënist.

Daarnaast is de behandelduur van Invisalign vaak een stuk korter, tot wel een derde korter zelfs dan de standaard slotjesbeugel. Tot slot is de beugel doorzichtig waardoor het niet opvalt dat je hem draagt.

Waar kun je in Breda terecht voor de beugel van Invisalign?

Je kunt bij de meeste tandartsen in Breda terecht voor een behandeling met invisalign. Het kan zijn dat de beugel gezet wordt door een orthodontist maar check dit altijd even op de website van je tandarts. Tijdens een eerste consult kun je een prijsopgaaf aanvragen. Hou er wel rekening mee dat de beugel van Invisalign niet onder de aanvullende tandartsverzekering valt.

Gerelateerde artikelen

Hierdoor kan jij beter slapen

Een soa op je tong: Wat te doen als je een soa vermoedt?

Hoe je een dispenser in kunt zetten op kantoor