VSENV
Image default
Gezondheid

Op zoek naar een diëtist in Schiedam?

Een diëtist is een deskundige die mensen helpt op het gebied van voeding en gezondheid. Vaak moet voeding veranderd worden bij een bepaalde aandoening of behandeling die je krijgt. Een diëtist maakt een op maat gemaakt schema met voeding die je kan helpen bij je medische achtergrond. Daarnaast wordt er ook gekeken en geluisterd naar persoonlijke voorkeuren. Bij Diëtist Schiedam kun je makkelijk een afspraak maken.

Diëtist in Schiedam en diabetes type 2

Diabetes type 2 ontstaat meestal op latere leeftijd en heeft vooral te maken met overgewicht. Diabetes is een suikerziekte en dat betekent dat er teveel suiker in het bloed zit. Er zit dan te weinig insuline in je lichaam om al dat suiker af te breken. Wanneer er langere tijd een te hoge bloedsuikerspiegel in lichaam is kan er schade ontstaan aan ogen, hart, nieren en voeten. Bij gezonder leven zoals goed eten, veel bewegen en afvallen kan de bloedsuiker verlagen. Er worden middelen gegeven bij diabetes type 2 om de bloedsuiker omlaag te krijgen. Sommige middelen zorgen ervoor de alvleesklier meer insuline aanmaakt waardoor de bloedsuiker verlaagd. Soms wordt er insuline toegevoegd.

Wanneer er gezond gegeten wordt kan de diabetes dus verminderen en daarvoor is een diëtist in Schiedam uiterst geschikt. Zij kunnen naar de persoonlijke situatie kijken en hiervoor een plan opstellen. Ook worden er tips gegeven hoe er beter en meer bewogen kan worden om af te vallen.

Door gezonder te leven en gezond te eten kan de ziekte verminderen of helemaal verdwijnen. Maar een diëtist is een expert in het samenstellen van een goed dieet en adviezen om hiervoor te zorgen. In Schiedam kun je terecht bij zo’n diëtist. Maak snel een afspraak en begin vandaag nog met het leven van een gezonder en beter leven.