VSENV
Groothandel

Waar kan een PET fles allemaal voor worden gebruikt?

De PET fles kennen we natuurlijk van diverse producten. Een bekend voorbeeld is limonade. Als u van een vorige generatie bent dan weet u wellicht nog dat frisdrank zoals cola en sinas vroeger in glazen flessen werd verkocht. Die waren loodzwaar en konden stuk vallen. Vandaag de dag is het moeilijk om ons dat voor te stellen. PET flessen zijn helemaal ingeburgerd en iedereen ervaart het gemak van de lichtgewicht PET fles die u gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen omdat het bezwaar van het gewicht grotendeels is weggenomen.

Wat zijn de voordelen van deze PET flessen?

De PET fles heeft meerdere voordelen. Het gewicht is er daar één van. Maar ook het feit dat PET flessen gemakkelijk worden gerecycled is een groot pluspunt. Voorwaarde is dan natuurlijk wel dat ze worden ingeleverd. Daarom zit er op de meeste flessen waar frisdrank in wordt verkocht statiegeld. Dit geldt echter niet voor kleine PET flesjes die dan ook vaak in het milieu belanden. En dat is een groeiend probleem. Daarom wordt er steeds vaker gesuggereerd om ook op kleine flesjes statiegeld te gaan heffen. Of dit ooit gaat gebeuren, zal de toekomst moeten uitwijzen. Tot die tijd is de oproep aan gebruikers om een gebruikte PET fles gescheiden aan te bieden voor de afvalverwerking.

Wie maakt de PET flessen in Nederland?

In Nederland is het bedrijf PET Power gevestigd. Zij maken al sinds 1995 PET flessen voor vele toonaangevende klanten in binnen- en buitenland. Het bedrijf is marktleider en maakt inmiddels deel uit van een wereldwijd concern van producenten van deze flessen. Maar niet alleen flessen, ook potten in allerlei vormen worden van dit materiaal gemaakt. En allemaal zijn ze geschikt om te recyclen en dus een minder grote belasting voor het milieu. Dit maakt deze fles zeer gewild onder zowel fabrikanten als consumenten en eindgebruikers.