VSENV
Image default
Toerisme

De mooiste fietsroutes in de Ardennen

Ben je op vakantie in de Ardennen en heb je je fiets of mountainbike meegenomen? Of hebben jullie zin om fietsen te huren en erop uit te gaan? In deze blog lees je over de mooiste fietsroutes in de Ardennen. Deze brengt je onder andere langs de mooiste dorpjes en de meest uitdagende natuurgebieden. Lees snel verder!

Fietstocht 1

We beginnen met een fietstocht die te doen is met zowel je eigen meegenomen fiets of e-bike, of een gehuurde fiets. Dit wil niet zeggen dat het geen uitdaging is. Deze fietsroute bevat namelijk behoorlijk wat heuvels, waardoor het pittig kan worden. De route begint in het dorpje Hotton en brengt je vervolgens langs prachtige dorpen als Wéris , Barbaux en het bekende dorpje Durbuy. De route wordt aangeduid door verschillende knooppunten, zo start je bij knooppunt 7 in Hotton en volg je nummer 29 om de route aan te houden.

Fietstocht 2

Deze prachtige fietstocht begint in het dorpje Han-sur-Lesse, misschien heb je hier ooit wel eens van gehoord. Hier bevinden zich namelijk de Grotten van Han en is een van de grootste grottencomplexen van Europa. De 16 kilometer lange fietsroute volgt voor het grootste gedeelte de rivier de Lesse en is op een paar heuvels na redelijk vlak. Ideaal voor de niet zo ervaren fietsers! Je komt tijdens deze fietsroute prachtige dorpjes tegen waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan.

Fietstocht 3

We hebben de avontuurlijkste route voor het laatst bewaard. Hiervoor heb je een mountainbike nodig! De route volgt dwars door de vallei van Ninglinspo, een prachtig natuurgebied met veel hoogteverschil, rotsen en diepe beekjes waar je doorheen moet fietsen. Ondanks dat het hard omhoog en omlaag gaat, raden wij aan om ook af en toe af te stappen en de prachtige natuur op je in te laten werken!

Gerelateerde artikelen

Bouwen aan je team in Breda