VSENV
Image default
Aanbiedingen

Is de snelheid van een slow juicer echt belangrijk?

Is de snelheid van een slow juicer echt belangrijk?

Nou, een beetje, maar misschien niet op de manier die je zou kunnen hebben geleid om te geloven. Vooral als u de onzin hebt gelezen die op sommige websites van concurrenten als feiten worden gepresenteerd. Wij geven de voorkeur aan een rationele kijk op de relevantie van sapcentrifugesnelheid en zorgen ervoor dat we onze klanten niet beledigen met het soort ongefundeerde leugens die op andere sapcentrifugesites worden gepubliceerd.

De snelheid

Als genoeg mensen beginnen met het herhalen van een schijnbaar plausibel ‘feit’ over sapcentrifuge snelheden, vrij snel hebben ze een aanhang die heeft geaccepteerd dat de bewering waar is. Je ziet misschien andere websites die verticale slow juicers promoten, waarbij wordt beweerd dat hoe lager de snelheid van de machine, hoe beter het sap zal zijn. Sommigen proberen je ervan te overtuigen dat een rotatiesnelheid van zeg 40RPM een voedzamer sap geeft dan een snelheid van 80RPM, terwijl anderen nog steeds de fantasie propageren dat hoge snelheid centrifugale sapcentrifuges enzymen en andere voedingsstoffen vernietigen met hitte en wrijving. Beide concepten zijn misleidend, met geen enkel greintje wetenschappelijk bewijs om te suggereren dat snelheid zo’n groot probleem is.

Wij zouden nog steeds zeggen dat verticale slow juicers een betere keuze zijn voor iedereen die het budget heeft om een goed model aan te schaffen. Voordat het formaat beschikbaar kwam, was er een aanzienlijke kloof tussen het gebruiksgemak van een hoge snelheidscentrifuge in vergelijking met de meeste types van kauwende sapcentrifuges.

Gebruiksgemak

Slow juicers hebben het verschil in gebruiksgemak met centrifuges drastisch verkleind. Als je al aan het juicen bent, is een beetje meer tijd met een slow juicer een kleine prijs voor betere resultaten, en het gebruiksgemak van deze nieuwere verticale slow juicers betekent dat er eigenlijk maar heel weinig verlies van gemak is als je van een centrifugaal juicer opwaardeert. Hoewel de rotatiesnelheid laag is, betekent de krachtige koude perswerking van de grote sapvijzels in deze machines dat u voor elke omwenteling met lage snelheid meer ingrediënten verwerkt dan met de meer traditionele horizontale slow juicers. Horizontale sapvijzels vereisen iets meer geduld, sapvijzels met twee versnellingen nog meer, waarbij de laatste worden gebruikt door zeer gemotiveerde mensen, en diegenen die sappen gebruiken voor gezondheidsproblemen, waarbij maximale voeding een prioriteit is.

Prestatie

Bladgroenten zoals spinazie en tarwegras kunnen niet met succes in een centrifuge worden geperst, maar zodra men de voordelen van deze ingrediënten inziet, willen veel mensen ze vaker juicen. Verticale slow juicers leveren uitstekende prestaties voor de meest uiteenlopende ingrediënten.

Wij houden van slowjuicers – we willen alleen dat onze klanten goed geïnformeerd zijn over het werkelijke belang van snelheid! Dus als je je keuzes overweegt, raden we je aan om je niet op te laten hangen door de vraag of het apparaat 40, 50 of 100 toeren per minuut maakt. Slow juicers zijn allemaal traag genoeg om de klus goed te klaren!

Chinese kopieën

Wees je wel bewust van de grote aantallen Chinese kopieën van slowjuicers die de markt overspoelen. Wij hebben zelf monsters toegestuurd gekregen van vele Chinese fabrikanten die hoopten dat wij hun modellen in ons assortiment zouden opnemen. Vele zijn directe kopieën van onze modellen van topmerken, met lagere productienormen en slechtere prestaties. Sommige werken gewoon helemaal niet goed. Wij adviseren om in het begin een goede investering te doen bij een gerenommeerd merk of fabrikant.