VSENV
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn de belangrijkste voordelen van betonvloeren?

 

Betonvloeren zijn door de jaren heen uitgegroeid tot enkele van de populairste vloeren op de markt. Dat is natuurlijk voor een groot deel te wijten aan het feit dat naadloze vloeren sowieso een flink stuk populairder zijn geworden. De voordelen waar je bijvoorbeeld in het geval van een betonvloer op kan rekenen spreken eigenlijk voor zich. Het zijn net deze voordelen die ervoor zorgen dat steeds meer vloeren in nieuwe woningen in beton worden gegoten. Eventueel zou je er ook voor kunnen kiezen om ze bij renovatieprojecten te voorzien, maar dan dien je wel aandachtig te zijn voor de vereiste inbouwhoogte. Hoe dan ook, de belangrijkste voordelen waar je op kan rekenen bij de realisatie van een betonvloer hebben we op deze pagina alvast even op een rijtje gezet.

 

1.) Betonvloeren beschikken over een naadloos karakter

 

Betonvloeren hebben vergelijkbaar met gietvloeren natuurlijk een strak en bovendien ook naadloos karakter. Dat zorgt ervoor dat je instant kan rekenen op twee belangrijke voordelen. In eerste instantie kan je, je wanneer je bijvoorbeeld op sokken doorheen je woning loopt geen pijn doen aan de groeven of voegen die er in de vloer zitten. Dat is echter niet alles. Daarnaast zal je namelijk ook kunnen vaststellen dat het schoonmaken van je vloer een behoorlijk stuk efficiënter kan gebeuren.

 

De groeven of voegen waarvan sprake is in onder meer een tegelvloer zorgt er in de praktijk niet zelden voor dat mensen het schoonmaken van hun vloer maar een beetje uitstellen. Een echt prettig karwei is het namelijk allerminst. Geldt dat op dit ogenblik ook voor jou, maar overweeg je om een nieuwe vloer in je huis te plaatsen? Overweeg dan zeker en vast een betonvloer!

 

2.) De kwaliteit en duurzaamheid van betonvloeren is uitstekend

 

Betonvloeren beschikken in de praktijk over een uitstekende kwaliteit. Van beton is natuurlijk bekend dat ze lekker hard en stevig is waardoor er niet snel sporen van slijtage aan zullen ontstaan. De realisatie van een nieuwe vloer in je woning is in de praktijk een meer dan behoorlijk karwei waardoor je graag zal willen kunnen rekenen op een zo optimaal mogelijke kwaliteit. Wel, door te kiezen voor een vloer gerealiseerd uit beton is dat absoluut zeker het geval.

 

 

 

G-vloeren.nl | Dé gietvloer expert voor particulier en bedrijf

 

 

 

3.) Ze zijn te realiseren in precies die kleur die je wenst

 

De reden waarom zeer veel mensen in de praktijk toch nog soms twijfelen of betonvloeren voor in hun woning wel de beste keuze is heeft te maken met de uitstraling waarover ze beschikt. Voor menig aantal mensen geldt in de praktijk nog altijd dat ze ervan uit gaan dat een betonvloer eigenlijk alleen maar te realiseren is in de bekende grijze kleur. Dat is helemaal niet correct, integendeel.

 

De mogelijkheid om bepaalde kleurstoffen toe te voegen aan een betonvloer zorgt er in de praktijk voor dat deze vloer gerealiseerd kan worden in de meest uiteenlopende kleuren. Dit betekent ook meteen dat ze zeker niet alleen maar interessant is om geplaatst te worden in een strak en modern interieur, integendeel. Wil jij betonvloeren gaan implementeren in bijvoorbeeld een woning met een landelijke of een industriële stijl? Dan is dat zeker en vast geen enkel probleem.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

5 tips om jouw voordeur te beveiligen

Tuinposters tellen heel wat fans

Is mijn dak aan renovatie toe?